24. 02. 2024 - 16:31
BORBA S VREMENOM I SNIJEGOM: Da li će Elvedina Muzaferija...
907
Shares
BORBA S VREMENOM I SNIJEGOM:  Da li će Elvedina Muzaferija sutra na stazu

BORBA S VREMENOM I SNIJEGOM: Da li će Elvedina Muzaferija sutra na stazu

24. 02. 2024 - 16:31
0
Shares

Najbolje skijašice svijeta danas su trebale u borbu za bodove u superveleslalomu u italijanskoj Val di Fassi, ali utrka je otkazana zbog snijega, koji je napadao tokom noći pa organizatori nisu uspjeli srediti stazu.
Naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija (24) trebala je startati sa brojem 25., to je najbolji startni broj koji je imala u dosadašnjoj karijeri.

U Val di Fassi je ovaj vikend dupli program, tako da bi u nedjelju skijašice trebale u novi supervelslalom, ali i to je pitanje.

Organizatori se maksimalno trude da pripreme stazu čemu svjedoče i slike iz ovog italijanskog zimskog centra.
Dosta snijega je sklonjeno sa staze i sada se nadaju domaććini da će noćne niže temepratue dovoljno zalediti stazu i da neće biti većih snježnih nanosa tokom noći.
Iako je ova zima bila dosta blaga i stvorila dosta problema u zimskim sportovima ,odlučila je da u finišu ipak pokaže zube.

Tako je dosta alpskih zimskih centara ovaj vikend zahvatio jak snijeg, a u pojedinim mjestima praćeno je i jakim vjetrom.
Vjerujemo da će ogranizatori odraditi svoj posao i da ćemo sutra u Val di Fassi gledati borbu za bodove i našu Elvedinu u novoj akciji u Svjetskom kupu.

 

Učitaj još novosti