23. 02. 2024 - 23:08
BIVŠI TRENER BAYERNA: Nagelsmann javno prozvao Salihamidžića i...
907
Shares
BIVŠI TRENER BAYERNA: Nagelsmann javno prozvao Salihamidžića i Kahna, smatra ih izdajnicima

BIVŠI TRENER BAYERNA: Nagelsmann javno prozvao Salihamidžića i Kahna, smatra ih izdajnicima

23. 02. 2024 - 23:08
0
Shares

Selektor reprezentacije Njemačke Julian Nagelsmann (36) javno je prozvao Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića za neuspjeh na klupi Bayerna.
U razgovoru za njemačke medije 36-godišnji trener javno je prozvao nekadašnje čelnike Bayerna Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića za svoj neuspjeh u klubu. Smatra da su ga izdali.

"Sada sam mnogo oprezniji, osjećaniji. Znam da stvari nisu uvijek super u fudbalu. Nikako ne pomaže ako nemate dobre odnose sa šefovima. Ja sam razgovarao s Oliverom Kahnom i Hasanom Salihamidžićem kako da se skupa nosimo u teškim situacijama, a od njih sam u stvarnosti dobio sve drugačije od onog što smo pričali."
"Kada ljudi nakon poraza odjednom prestanu pričati s tobom, znaš da nešto nije u redu. Gdje god sam radio, uvijek sam volio otvorenost, te bih volio da su mi otvoreno rekli da žele novog trenera. Nosio bih se s tim i pokušao dobiti narednu utakmicu.

"Ovdje je nedostajalo otvorenosti u saradnji. Ono što se pričalo u javnosti nakon raskida saradnje gotovo da nema veze s realnošću. Ali, tako je u fudbalu i tako će biti narednih 30 godina."
Bild je pokušao kontaktirati Kahna i Salihamidžića nakon ovih optužbi. Dobili su odgovor od legendarnog golmana i to kratak.

"Želim mu najveći mogući uspjeh na Evropskom prvenstvu", riječi su Olivera Kahna, a Brazzo nije imao komentara.

Nakon otkaza Nagelsmannu Kahn i Salihamidžić su također kratko još trajali. Dobili su otkaze tri mjeseca kasnije.

Nagelsmann mora ispravljati greške Hansija Flicka
Julian Nagelsmann je prošle godine ponovo uzeo posao Hansiju Flicku. Imenovan je za novog selektora reprezentacije Njemačke.
Elf je pod vodstvom Flicka imao seriju negativnih rezultata. DFB je odlučio reagovati i smijeniti iskusnog stručnjaka godinu dana prije Evropskog prvenstva, te ga zamijeniti Nagelsmannom.
36-godišnjak je za sada odradio četiri utakmice na klupi reprezentacije. Ima pobjedu, neriješen ishod i dva poraza.
Njemačka se pod njim tek uigrava. Vidjet ćemo kako će Elf izgledati na Evropskom prvenstvu koje igraju na domaćem terenu.

Dobili su izuzetno dobru grupu. Pored Njemačke u grupi A smješteni su još Škotska, Mađarska i Švicarska.

 

Učitaj još novosti