23. 02. 2024 - 18:34
BAJKA SE PRETVARA U KOŠMAR: Iz PSG-a stiglo upozorenje Realu,...
907
Shares
BAJKA SE PRETVARA U KOŠMAR: Iz PSG-a stiglo upozorenje Realu, sa Mbappéom dolazi “hrpa problema”

BAJKA SE PRETVARA U KOŠMAR: Iz PSG-a stiglo upozorenje Realu, sa Mbappéom dolazi “hrpa problema”

23. 02. 2024 - 18:34
0
Shares

Svjetski i evropski prvak s reprezentacijom Francuske Emmanuel Petit upozorio je Real Madrid na dovođenje fenomenalnog nogometaša Kyliana Mbappéa.

Nakon što je potvrđeno da Mbappé napušta Paris-Saint Germain tokom predstojećeg ljeta, bilo je jasno da će karijeru nastaviti u redovima Real Madrida.

No, Emmanuel Petit nije među onima koji očekuju “bajku” od cijele priče. Naprotiv, upozorio je Madriđane na mogući raskol u svlačionici nakon što Mbappé dođe na Santiago Bernabeu.

Petit upozorava na nekoliko bitnih problema koje dolaze sa njegovim sunardonjakom, a tiču se liderstva u svlačionici, kao i njegove pozicije u prvom timu.

“Ako Mbappé ode u Madrid, to bi mogao biti problem. Ne samo po pitanju plate u svlačionici, već i po pitanju liderstva. Bellingham je bio nevjerovatan, kao i Vinicius i ako Mbappé ode u Real, morat će da igra na poziciji napadača, baš kao što je igrao nedavno u PSG-u.”

“Svi znamo da to nije njegova najbolja pozicija. Ima puno pitanja, a nema odgovora”, rekao je Petit.

Prema prvim procjenama, Francuz će biti plaćen na godišnjem nivou u rangu sa Judeom Bellinghamom i Viniciusom, dok će jedina razlika u finansijama biti u ogromnom bonusu za potpis ugovora.

(sportam.info)

Učitaj još novosti