23. 02. 2024 - 16:32
FUTSAL REPREZENTACIJA BIH UŠLA U 12. MJESEC BEZ SELEKTORA:...
907
Shares
FUTSAL REPREZENTACIJA BIH UŠLA U 12. MJESEC BEZ SELEKTORA: Savez uskoro odlučuje

FUTSAL REPREZENTACIJA BIH UŠLA U 12. MJESEC BEZ SELEKTORA: Savez uskoro odlučuje

23. 02. 2024 - 16:32
0
Shares

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine ušla je u dvanaesti mjesec kako je bez selektora A tima.

Ivo Krezo je nakon poraza od Češke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo podnio ostavku, a 8. marta će se i zvanično napuniti godinu dana kako je stručnjak iz Livna zajedno sa stručnim štabom ‘kovertirao‘ ostavku. Istina, vodio je on kasnije kao selektor u ostavci U19 kvalifikacije krajem tog mjeseca, ali je već tada bilo jasno da on neće ostati selektor našeg nacionalnog tima. 

Od tada futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine u zapećku. Bile su u maju aktivnosti, prijateljske utakmice Kuvajta, Saudijske Arabije i Libije koje su vodili Krezini pomoćnici, ali je to bio i nezvanični termin, tako da nisu bile kompletne snage na okupu.
Ostaće zaista jedna velika misterija zašto N/FS Bosne i Hercegovine nije reagovao odmah, imenovao Krezinog nasljednika, nakon čega bi krenulo formiranje novog tima.
Kako saznajemo, konačno će nakon godinu dana i naša reprezentacija dobiti selektora, kako A tima, tako i ženske futsal reprezentacije i U19 reprezentacije. Još krajem prošle godine je trebalo ovo pitanje da se nađe na dnevnom redu Izvršnog odbora N/FS Bosne i Hercegovine, no fudbalska vlada je skinula ovu tačku sa dnevnog reda bez neke prevelike diskusije.

Prema našim informacijama sve bi trebalo da bude riješeno najkasnije do 1. marta, tako da ipak nećemo dočekati godišnjicu bez selektora. Kolaju priče o raznim kandidatima, za neke se kaže da su blizu, za neke da su daleko, a Savez i dalje ćuti. Niko od odgovornih ne želi da govori na ovu temu, poslali smo i službeni dopis krovnoj kući fudbala 8.februara, ali odgovor do danas nije stigao. 

Evropsko prvenstvo u Nizozemskoj, historijsko na kojem je bila futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine, umjesto da se iskoristi za napredak i popularizaciju futsala u našoj zemlji odvelo je naš futsal u jednom potpuno drugom smjeru. Pred novim selektorom biće mnogo posla i trebaće dobro zasukati rukave, ma ko god to bio. 

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti