23. 02. 2024 - 09:25
Gubi li Livaković primat na Balkanu? Svijetu se predstavila...
907
Shares
Gubi li Livaković primat na Balkanu? Svijetu se predstavila nova hobotnica

Gubi li Livaković primat na Balkanu? Svijetu se predstavila nova hobotnica

23. 02. 2024 - 09:25
0
Shares

Dominik Livaković uz Jana Oblaka već godinama slovi za najboljeg golmana regiona, međutim Slovenac i Hrvat od četvrtka navečer imaju žestoku konkurenciju nakon što je nesuđeni reprezentativac BiH konačno dočekao priliku da se predstavi na velikoj sceni.

Oblak je dokazana svjetska klasa, nedodirljiva je jedinica Atletico Madrida, Livaković je briljantan u dresu Hrvatske i veoma je kvalitetan. Od četvrtka navečer se definitivno isto može reći i za Mileta Svilara.

Hrvat je poznat po tome da odlično brani udarce sa bijele tačke, a sada ima i ozbiljnu konkurenciju u Svilaru, barem kada je u pitanju "ex-yu" region.Roma je boljim izvođenjem penala eliminisala Feyenoord u Europa ligi, a srbijanski čuvar mreže je bio apsolutni junak sa dva odbranjena kaznena udarca. Njegove odbrane možete pogledati ovdje.

Rijetki znaju da je Svilar svojevremeno kao član Benfice postao najmlađi golman debitant u Ligi prvaka sa 18 godina i 52 dana.Ipak, njegova karijera nije išla u smjeru u kojem je i sam golman želio. Ljetos je kao slobodan igrač stigao u Romu, a priliku je dobio kad je najmanje očekivao.

Dolaskom Danielea De Rossija, Svilar je postao jedinica Rome, a protiv Feyenoorda je pokazao i zašto. 

"Ovo je nevjerojatno. Bez riječi sam. Cijeli život sam radio za ovaj trenutak. Majko moja. Svaki put kad uđem ovdje, osjećam se još posebnije, ovo je ludnica", rekao je Svilar za Sky Sport Italia.

"U ovakvim trenucima ne osjećam pritisak. Spasio sam dva, mogao sam i treći, ali pobijedili smo i to je najvažnije. Pogodio sam tri strane od pet", dodao je 24-godišnjak.

Učitaj još novosti