19. 02. 2024 - 21:39
SENZACIJA IZ ŠPANIJE! De Gea konačno ponovo brani, igrat će za...
907
Shares
SENZACIJA IZ ŠPANIJE! De Gea konačno ponovo brani, igrat će za giganta evropskog nogometa

SENZACIJA IZ ŠPANIJE! De Gea konačno ponovo brani, igrat će za giganta evropskog nogometa

19. 02. 2024 - 21:39
0
Shares

Iskusni španjolski golman David de Gea je na kraju prošle sezone napustio Manchester United, a sada bi se ponovo mogao vratiti na zeleni teren nakon sedam mjeseci pauze.

David de Gea je gol engleskog velikana Manchester Uniteda branio više od jedne decenije. Jednom je navodno bio na pragu transfera u Real Madrid, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Po završetku prethodne takmičarske godine, preciznije u ljeto 2023., kao slobodan nogometaš je spakovao kofere na Old Traffordu i od tada ga više nismo vidjeli na terenu.

Međutim, Španjolac bi konačno ponovo mogao stati među stative jednog kluba, ali kakvog. Poznati Fichajes donosi pravu senzaciju i uvjerava da će De Gea put Barcelone.

Svakako da ostaje pitanje koliko bi 33-godišnjak igrao u redovima ‘Blaugrane’. Podsjećamo, Ter Stegen se vraća nakon povrede zbog koje ga poprilično dugo nije bilo.

Do sada je u La Ligi bivši čuvar mreže Uniteda nastupao samo za Atletico Madrid u periodu između ljeta 2009. i ljeta 2011. godine. Za to vrijeme je skupio 84 utakmice na golu tima iz glavnog grada Španjolske.

Učitaj još novosti