18. 02. 2024 - 10:18
ŠEIK GA NIJE PREVARIO: Filip Hrgović dobio veliku vijest,...
907
Shares
ŠEIK GA NIJE PREVARIO: Filip Hrgović dobio veliku vijest, potvrdio ju je trener nepobjedive mašine

ŠEIK GA NIJE PREVARIO: Filip Hrgović dobio veliku vijest, potvrdio ju je trener nepobjedive mašine

18. 02. 2024 - 10:18
0
Shares

Hrvatski bokser Filip Hrgović borit će se protiv Oleksandera Usyka 18. maja u Saudijskoj Arabiji ako bi Tyson Fury ponovo otkazao meč. Potvrdio je to trener ukrajinskog boksera Sergey Lapin. Oleksander Usyk i Tyson Fury trebali bi se konačno obračunati 18. maja u glavnom gradu Saudijske Arabije - Rijadu. Ulog je zvanje apsolutnog šampiona svijeta teške kategorije i apsolutno svi se nadaju da će se borba konačno dogovoriti.

Svi osim hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića. El Animal ne bi imao ništa protiv da Kralj Cigana po treći put otkaže borbu jer je on zvanično rezervna opcija za ovaj datum, a to su potvrdili iz tima ukrajinskog bokseraTrener svjetskog šampiona Uskya Sergey Lapin se nada da će Fury biti tu, ali je istakao da će se Oleksander boriti bez obzira da li se Britanac pojavio i da je već dogovoreno da protivnik bude Filip Hrgović.

"Nadam se da će Usyk konačno dobiti šansu da 18. maja riješi račune s Furyjem. Ipak, ako on nastavi bježati mi smo se već osigurali. Ako Fury odustane od borbe protivnik će biti Filip Hrgović", rekao je Sergey Lapin i dodaje kako su je i Turki Alsheikh potvrdio da je El Animal taj koji će biti rezerva."Hrgović je definitivno čovjek koji je rezerva za ovaj datum. 18. maja će Usyk odraditi borbu bez obzira pojavio se Fury ili ne. Dobili smo garancije njegove ekselencije Turkija Alsheikha", istakao je Lapin.

Trener ukrajinske mašine smatra da je meč kojeg je Fury imao protiv Francisa Ngannoua i kojeg je umalo izgubio zapravo dokaz da nije toliko dobar.

"Hajde da kažemo da je zaista posjekotina koju je zadobio toliko strašna, a zadobio ju je od ogromnih rukavica za trening. Možete li zamisliti šda bi se desilo kada bi primio bombu od Usyka s rukavicama od deset unci?"
Trener svjetskog šampiona Uskya Sergey Lapin se nada da će Fury biti tu, ali je istakao da će se Oleksander boriti bez obzira da li se Britanac pojavio i da je već dogovoreno da protivnik bude Filip Hrgović.

"Nadam se da će Usyk konačno dobiti šansu da 18. maja riješi račune s Furyjem. Ipak, ako on nastavi bježati mi smo se već osigurali. Ako Fury odustane od borbe protivnik će biti Filip Hrgović", rekao je Sergey Lapin i dodaje kako su je i Turki Alsheikh potvrdio da je El Animal taj koji će biti rezerva.
"Hrgović je definitivno čovjek koji je rezerva za ovaj datum. 18. maja će Usyk odraditi borbu bez obzira pojavio se Fury ili ne. Dobili smo garancije njegove ekselencije Turkija Alsheikha", istakao je Lapin.

Trener ukrajinske mašine smatra da je meč kojeg je Fury imao protiv Francisa Ngannoua i kojeg je umalo izgubio zapravo dokaz da nije toliko dobar.

"Hajde da kažemo da je zaista posjekotina koju je zadobio toliko strašna, a zadobio ju je od ogromnih rukavica za trening. Možete li zamisliti šda bi se desilo kada bi primio bombu od Usyka s rukavicama od deset unci?""Ako se konačno pojavi u ringu 18. maja to će biti noćna mora za njega. Nikad protiv sebe nije imao boksera ovakvog nivao. Ngannou je razotkrio sve njegove slabosti. Njegovo vrijeme je prošlo, njemu sada i sparing partneri predstavljaju veliki problem", govori Lapin.

WBC prvak teške kategorije Tyson Fury već je dva puta otkazivao borbu za apsolutnog prvaka svijeta protiv Oleksandera Usyka.

Saudijci su prvobitno planirali da se borba održi 23. decembra. Međutim, Kralj Cigana je dobio ozbiljne batine u meču s MMA zvijezdom Francisom Ngannoum i odlučeno je da se borba pomjeri za 17. februar.

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti