15. 02. 2024 - 13:18
ŽESTOKA AFERA TRESE ŠPANSKU KOŠARKU! Barselona traži da se...
907
Shares
ŽESTOKA AFERA TRESE ŠPANSKU KOŠARKU! Barselona traži da se Realu ODUZMU TITULE zbog nezapamćene PREVARE!

ŽESTOKA AFERA TRESE ŠPANSKU KOŠARKU! Barselona traži da se Realu ODUZMU TITULE zbog nezapamćene PREVARE!

15. 02. 2024 - 13:18
0
Shares

Veliki skandal uzdrmao je špansku košarku.

Protiv bivšeg košarkaša Real Madrida Markusa Slotera biće pokrenut krivični zbog falsifikovanja pasoša 2015. godine. Ukoliko sud potvrdi da je tadašnji igrač reala imao lažna dokumena, Barselona će zahtjevati da se Real Madridu oduzmu titule šampiona Španije i Kupa kralja za tu sezonu. Zanimljivo, u oba finala kraljevski klub savladao je upravo Katalonce.

Sloter je optužen da je 2015. godine, nekoliko dana prije početka takmičenja u Kupu kralja, na nedozvoljen način došao do pasoša Ekvatorijalne Gvineje kako bi u tom takmičenju imao status domaćeg igrača.

Pored Slotera, za falsifikovanje dokumenata optužen je i bivši igrač Huventuda Endi Panko.

Sloter i Panko su platili po 35.000 eura Ričardu Nguemi, bivšem igraču Reala, koji je imao veze u vladi Ekvatorijalne Gvineje.

Međutim, prevara nije dobro odrađena i kasnije je utvrđeno da su dokumenta bila lažna. Ispostavilo se da su imali isti broj pasoša, nedostajale su neke stranice i određeni podaci o Sloteru bili su pogrešni.

Tužilaštvo traži kaznu od 16 meseci zatvora za košarkaše, a Barselona je poručila da će tražiti da se Realu oduzmu trofeji ukoliko se Sloter proglasi krivim.

Učitaj još novosti