15. 02. 2024 - 10:45
IZNENAĐENJE DECENIJE, ALI ZASLUŽENO! Real Madrid je Modriću na...
907
Shares
IZNENAĐENJE DECENIJE, ALI ZASLUŽENO! Real Madrid je Modriću na odlasku spremio NEVIĐEN poklon

IZNENAĐENJE DECENIJE, ALI ZASLUŽENO! Real Madrid je Modriću na odlasku spremio NEVIĐEN poklon

15. 02. 2024 - 10:45
0
Shares

Hrvatski veznjak i legendarni nogometaš Luka Modrić će na kraju aktuelne sezone kao slobodan igrač napustiti redove madridskog Reala.

Veteran je ušao u posljednje sedmice bogatog ugovora sa ‘Kraljevima’ i jasno je da su šanse za produženjem minimalne. No, rukovodstvo ovog kluba želi pokazati da se sa Modrićem rastaje u najboljim odnosima.

Naime, iako u proteklom periodu dostojanstven oproštaj od navijača nisu dobile istinske legende ovog kluba poput Sergija Ramosa, Cristiana Ronalda ili Ikera Casillasa, sa Hrvatom će to biti druga priča.

Relevo donosi vijest kako Real želi promijeniti ili ispraviti lošu tradiciju, pa će legendarni veznjak imati tu čast da nakon dugo vremena kao jedan član Reala dobije oproštaj na Santiago Bernabeu. Španskom velikanu će oproštaj Modrića biti prioritet i svi u kolektivu na vrijeme žele prirediti što je moguće bolju ceremoniju kao zahvalu za sve što je ovaj omaleni majstor sredine terena uradio u bijelom dresu.

Podsjećamo, 38-godišnjak je tokom 12-godišnje karijere na Santiago Bernabeu osvojio sve raspoložive velike trofeje, između kojih su i pet onih u Ligi prvaka. Na 515 utakmica je postigao 38 pogodaka i podijelio 83 asistencije.

Učitaj još novosti