14. 02. 2024 - 13:22
NEVJEROVATNO SKIJANJE ELVEDINE MUZAFERIJE : Puhala je za...
907
Shares
NEVJEROVATNO SKIJANJE ELVEDINE MUZAFERIJE : Puhala je za vratom najboljoj skijašici svijeta

NEVJEROVATNO SKIJANJE ELVEDINE MUZAFERIJE : Puhala je za vratom najboljoj skijašici svijeta

14. 02. 2024 - 13:22
0
Shares

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija nalazi se u izuzetnoj formi. Nakon pobjede u Evropa kupu u Crans Montani u utrci spusta, Elvedina je pokazala danas na istoj stazi da za vikend možemo očekivati novi rezultat u Svjetskom kupu vrijedan pažnje, a možda i historije.
Na prvom zvaničnom treningu spusta, Elvedina je zauzela 13. mjesto u vremenu 1:29.39, a za pobjednicom Kirom Weidle zaostala je 88 stotinki.

Koliko je Elvedina bila sjajna govori podatak da je trenutno vodeća u Svjetskom kupu i najbolja skijašica svijeta Lara Gut Behrami bila brža samo 24 stotinke.

Naša skijašica se na današnjem treningu u cilju našla među kremom svjetskog skijanja. Ispred Elvedine su bile Mowinckel, Brignone, Venier, Lie, Miradoli, a recimo iza sebe je naša skijašica ostavila Štuhec, Gritsch, Flury, Puchner, Scheyer, Bassino, Delago...

U Crans Montani se u petak, subota i nedjelju voze dva spusta i jedan superveleslalom.

Ako bi Elvedina u utrci ponovila 13. mjesto kao danas to bi bio najbolji rezultat bh. skijanja i 20 novih bodova u Svjetskom kupu.

U utrci superveleslaloma u Cortini, Elvedina je zauzela 14. mjesto što je najbolji rezultat u hsitpriji bh. skijanja.
Nema sumnje da se naša skijašica nalazi u vrhunskoj formi, a do kraja Svjetskog kupa skoro sve su ostale brze disicpline.

Nakon Crans Mntane skijašice imaju još tri superveleslaloma i spust prije same završnice, a postoji mogućnosti nadoknade neke od spust utrka koje su ranije otkazane.

 

Učitaj još novosti