12. 02. 2024 - 18:10
SAD JE SVE DEFINITIVNO JASNO! Ergin Ataman saopštio spisak...
907
Shares
SAD JE SVE DEFINITIVNO JASNO! Ergin Ataman saopštio spisak reprezentacije Turske, na njemu se nalazi i Tarik Biberović

SAD JE SVE DEFINITIVNO JASNO! Ergin Ataman saopštio spisak reprezentacije Turske, na njemu se nalazi i Tarik Biberović

12. 02. 2024 - 18:10
0
Shares

Selektor košarkaške reprezentacije Turske Ergin Ataman saopštio je preliminarni spisak od 16 košarkaša za početak kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine.

Sedam igrača dolazi iz euroligaških klubova od čega su trojica iz Anadolu Efesa, a četiri iz redova Fenerbahčea.

Shane Larkin i Scottie Wilbekin su izgubili status domaćeg igrača u turskom šampionatu budući da su neopravdano propustili utakmice reprezentacije Turske te su se tako "otpisali" za utakmicu pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Istanbulu gdje je Turska izgubila od Hrvatske.

Umjesto njih je pozvan rođeni Zeničanin Tarik Biberović koji će tako zauzeti mjesto naturalizovanog igrača u ekipi, piše klix.ba.

U ekipi se nalaze sljedeći košarkaši:

Ercan Osmani, Erkan Yilmaz i Erten Gazi (svi Anadolu Efes), Berk Ibrahim Ugurlu, Karem Kuthan Konan (svi Bešiktaš), Melih Mahmutoglu, Sertac Sanli, Sehmus Hazer i Tarik Biberović (svi Fenerbahče), Bugrahan Tuncer i Sadik Emir Kabaca (oba Galatasaray), Kenan Sipahi (Karsiyaka), Okben Ulubay i Yigitcan Saybir (Turk Telekom) te Omer Can Ilyasoglu (Mega Soccerbet).

Truska se nalazi u grupi B kvalifikacija za Eurobasket koje će otvoriti 22. februara duelom protiv Italije dok će tri dana kasnije odmjeriti snage s Islandom.

Učitaj još novosti