12. 02. 2024 - 15:26
MLADI DEFANZIVAC U NOVOM IZAZOVU: Kako su iz Veleža vidjeli...
907
Shares
MLADI DEFANZIVAC U NOVOM IZAZOVU: Kako su iz Veleža vidjeli posudbu Mahmića na Grbavicu

MLADI DEFANZIVAC U NOVOM IZAZOVU: Kako su iz Veleža vidjeli posudbu Mahmića na Grbavicu

12. 02. 2024 - 15:26
0
Shares

Zanimljiv transfer stigao je u petak u Premijer ligi naše zemlje. Naime, mladi Azur Mahmić je prešao u FK Željezničar, te Mostar zamijenio Sarajevom.
Mahmić je stigao na posudbu iz FK Velež, što baš i nije čest slučaj u našem nogometu. Nije se mladi defanzivac naigrao u Veležu, a u Željezničaru su procijenili da može pomoći timu Brune Akrapovića.

U petak su Plavi stigli u Mostar na pregovore i posao je dogovoren, te će Mahmić danas od 16 sati trenirati sa FK Željezničar, te obaviti svoj prvi trening sa novim saigračima.

Sada se oglasio i FK Velež, te Mahmiću poželio puno sreće, ali i najavio njegov povratak na kraju sezone.
"Posudba u FK Željezničar predstavlja savršenu priliku za našeg korpulentnog mladog defanzivca da upiše vrijedne minute, stekne dodatno iskustvo, te još i više usavrši svoje nesporno fudbalsko znanje, kako bi se u crveni dres vratio bolji i spremniji nego ikada", naveli su iz Mostara.
Mahmić je rođen u Zenici, ponikao je u Čeliku, a nastupao je zatim za FK Mladost Doboj Kakanj. Zatim je potpisao za slovensku Muru, no nije se naigrao i odlučio se za povratak u BiH.

Potpisao je za Igman iz Konjica, da bi na ljeto 2023. godine stigao u Velež. Upisao je osam nastupa.

Željezničar je mnogo mijenjao ove zime, te će biti zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti Mahmića i kako će izgledati Plavi u nastavku sezone.
Već u subotu imaju veoma težak ispit, rival je HŠK Zrinjski i meč se igra od 16 sati na Grbavici.
Željezničar su između ostalih pojačali ove zime Bismark Charles, Faris Zubanović, Samir Radovac, Antonio Pavić, Amer Hiroš, Filip Dujmović, Nemanja Canvić....

Kada su odlasci u pitanju, na Grbavici u nastavku sezone nećemo gledati Hamzu Gasala, Nikolu Turanjanina, Benjamina Šehića, Aleksandra Kosorića, Dražena Dubačkića, Ajdina Mulalića, Edina Bibera, Amara Musića...

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti