11. 02. 2024 - 20:46
Bostandžić: Obećavam još mnogo medalja; Sipović: Ovo je...
907
Shares
Bostandžić: Obećavam još mnogo medalja; Sipović: Ovo je historijski značaj za BiH, ali i jedinstven slučaj

Bostandžić: Obećavam još mnogo medalja; Sipović: Ovo je historijski značaj za BiH, ali i jedinstven slučaj

11. 02. 2024 - 20:46
0
Shares

Karatisti iz Bosne i Hercegovine danas su ostvarili fenomenalan uspjeh na Evropskom prvenstvu u Gruziji.

Anes Bostandžiću osvojio je zlatnu medalju u kategoriji borbe U21 + 84 kg,  Anes je svojim sjajnim nastupom u finalu savladao predstavnika Azerbejdžana rezultatom 8:0.

“Napokon, evropsko zlato je tu. Znam koliko sam se borio, trudio i želio ovu medalju i napokon uspio. Ova godina je odlično krenula, bili smo u finalu Premijer lige i evo sada zlato je tu. Veliko hvala mojim roditeljima, hvala mom treneru Denisu Muhoviću, hvala mojim kolegama iz mog kluba. Želim se svima zahvaliti, jer ovo je jedan zajednički uspjeh svih nas. Obećavam vam da ću još mnogo donijeti medalja za Bosnu i Hercegovinu, nastavljamo dalje”, poručio je Bostandžić.

Emina Sipović osvojila je zlatnu medalje u kategoriji borbe U21 -61 kg, a Emina je u finalu savladala predstavnicu Slovenije rezultatom 4:1.

“Danas sam postala prvakinja Evrope mladih seniorki do 61 kg. Ovo je moja druga evropska medalja, sada je zlatnog sjaja. Tako sam bila ponosna i sretna prilikom intoniranja moje himne. Isto tako bih voljela pomenuti da su pored mene, medalje osvojile i moje dvije sestre Nejra i Ajla. Nejra je osvojila treće mjesto, dok je Ajla postala viceprvakinja Evrope. Ovo je jedan historijski značaj za Bosnu i Hercegovinu, jer je jedinstven slučaj tri sestre iz iste kuće osvajaju medalje na najvećoj smotri Evrope”, kaže ponosna Emina, javlja N1.

Učitaj još novosti