09. 02. 2024 - 17:48
KRAJ BLISTAVE ERE: Salah u najvećem transferu svih vremena...
907
Shares
KRAJ BLISTAVE ERE: Salah u najvećem transferu svih vremena odlazi iz Liverpoola, mijenja ga ‘gazda’ EURO-a 2020. godine

KRAJ BLISTAVE ERE: Salah u najvećem transferu svih vremena odlazi iz Liverpoola, mijenja ga ‘gazda’ EURO-a 2020. godine

09. 02. 2024 - 17:48
0
Shares

Sve su prilike da će Mohamed Salah sredinom kalendarske godine napustiti Liverpool, ali i evropski nogomet s obzirom da Al-Ittihad priprema najveći transfer svih vremena.

Egipćanin je opsesija Saudijaca koji očigledno ne biraju sredstva da dođu do željenih nogometaša, a najbolji primjer je svakako Cristiano Ronaldo.

Prenosi se čak i da će Al-Ittihad Liverpoolu za usluge njegovog najboljeg pojedinca isplatiti veću svotu od one od 222 miliona eura koliko je Neymar koštao PSG.

To znači da će engleski velikan zaraditi ogromnu svotu novca, ali i da će istovremeno izaći na tržište u potrazi za novim licem i dostojnim zamjenikom.
Kako sada stvari stoje, najveća pažnja će biti usmjerena na Federica Chiesu, Italijana na kojeg se motri s obzirom kako je nastavak saradnje sa Juventusom još uvijek pod znakom pitanja.

chiesaliv

Iza Chiese je sada već davni EURO 2020. godine na kojem se pokazao u najboljem svjetlu i koji mu je kasnije donio veliku slavu u domovini, ali i ostatku Starog kontinenta.

Juventus je naravno otvoren za prodaju, pogotovo kada se uzme u obzir da će ‘Redsi’ raspolagati ogromnom svotom novca čiji će dio otići na račun u Torino.

Na radaru su još kao zamjenske opcije Takefuso Kubo, ali i Michael Olise čiji je angažman ipak bliži Old Traffordu, nego Anfieldu.

(sportam.info)

Učitaj još novosti