21. 01. 2024 - 14:22
Niko nije ponizio Tottenham kao Ivan Perišić: CIJELI SVIJET JE...
907
Shares
Niko nije ponizio Tottenham kao Ivan Perišić: CIJELI SVIJET JE VIDIO ŠTA IM JE HRVAT NAPRAVIO

Niko nije ponizio Tottenham kao Ivan Perišić: CIJELI SVIJET JE VIDIO ŠTA IM JE HRVAT NAPRAVIO

21. 01. 2024 - 14:22
0
Shares

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić prije dva dana zvanično je predstavljen kao novo pojačanje Hajduka u koji je stigao na posudbu iz Tottenhama do kraja sezone. Da Tottenham i Perišić nisu bili baš u najboljem odnosu vidjelo se i na objavi londonskog kluba.

Perišić je u Tottenham stigao na ljeto 2022. godine nakon što mu je istekao ugovor s Interom, ali već prošle sezone bilo je jasno da hrvatski reprezentativac nije donio baš najbolju odluku.

Ovaj 34-godišnjak se nije naigrao u Tottenhamu pod palicom Antonija Contea, a njegov status se nije promijenio ni dolaskom Angea Postecoglua.

Sve je pogoršala i teška povreda koljena koju je Perišić zadobio u septembru i zbog koje je i dalje van terena. Postecoglu je poručio da mu Hrvat više ne treba, a to je Hajduk iskoristio i doveo je Perišića na posudbu.

Perišić se tako vratio na Poljud, no debi se očekuje tek u aprilu kada se oporavi. Stigao je na posudbu, no na ljeto će biti slobodan igrač i potpisat će s Hajdukom saradnju na još godinu dana.

Da ovaj 34-godišnjak nije bio previše u dobrim odnosima s Tottenhamom vidjelo se i na objavi londonskog kluba na Instagramu.

Tottenham je jučer potvrdio na zvaničnoj Instagram stranici da Perišić više nije član ovog kluba i zahvalili su se na svemu što je Hrvat dao tom klubu, te su ga označili u objavi.

Zna se da je Perišić ovih dana dosta aktivan na društvenim mrežama i komentariše svoj povratak u Hajduk zbog čega se očekivalo da se oglasi i na Tottenhamovoj objavi, ali se to nije desilo.


Perišić je izignorisao objavu svog dojučerašnjeg kluba što je mnogima bio jasan znak da tu odnos baš i ne funkcioniše i da je očito koliko je Hrvat jedva čekao da napusti Tottenham.

To je uradio i dan ranije kada je Tottenham ozvaničio njegov odlazak, ali ni tada Perišićeve reakcije nije bilo.

(Sportsport.ba)

Učitaj još novosti