21. 01. 2024 - 11:29
Majer stoji pored aut-linije, Kovač u potpunosti izgubio...
907
Shares
Majer stoji pored aut-linije, Kovač u potpunosti izgubio živce, a onda na poluvremenu totalni šok

Majer stoji pored aut-linije, Kovač u potpunosti izgubio živce, a onda na poluvremenu totalni šok

21. 01. 2024 - 11:29
0
Shares

Wolfsburg je danas još jednom razočarao svoje navijače jer je osvojio samo bod na gostovanju kod Heidenheima (1:1). Ovaj meč obilježili su Niko Kovač i Lovro Majer koji su bili bijesni pored aut-linije nakon što su Vukovi primili gol, a potom su uslijedile još lošije vijesti.

Od Vukova se očekivalo da dođu do pobjede, ali je Heidenheim pokazao da nije slučajno u zlatnoj sredini tabele Bundeslige i trenutno ispred Wolfsburga.

Gosti su odlično otvorili utakmicu i uspjeli već u sedmoj minuti da povedu sa 1:0 kada je Cerny pogodio nakon asistencije Winda i činilo se da će to biti Wolfsburgov dan.

Međutim, Heidenheim je uspio da dođe do izjednačenja u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, te je taj detalj obilježio ovu utakmicu zbog onoga što su uradili Niko Kovač i Lovro Majer.

Naime, Majer je minutu prije gola domaćih izašao van granica terena kako bi mu se ukazala pomoć jer je dobio nezgodan udarac, ali je Hrvat u toku akcije Heidenheima tražio od sudije da mu da dozvolu da se vrati u igru.

No, on to nije uradio i u toj akciji Wolfsburg je primio gol za 1:1, a Majer i Kovač su potpuno izgubili živce jer su smatrali da je sudija napravio grešku što mu nije dao dozvolu da se vrati u igru.

U tome je posebno prednjačio hrvatski stručnjak koji je sve i svašta dobacio glavnom sudiji, a on mu je zbog toga pokazao žuti karton.

Majer se nakon primljenog gola vratio na teren i odigrao je još dvije minute, no potom je uslijedio novi šok. Hrvatski veznjak se u drugom poluvremenu nije vratio na teren jer je Kovač umjesto njega u igru poslao Tomasa, ali jasno je zbog čega.

Udarac koji je Majer primio u finišu prvog dijela očito je bio ozbiljnije prirode jer Hrvat nije mogao da nastavi utakmicu, te je odlučeno da neće ništa rizikovati.

Magija Lovre Majera zadivila Njemačku: U pet sekundi pokazao kakav je majstor!

Majer je zbog povrede izašao na poluvremenu i hrvatski veznjak bi danas trebao uraditi detaljne preglede kako bi se utvrdilo da li je povreda ozbiljna i koliko će morati odsustvovati s terena.

To su sigurno loše vijesti i za selektora Hrvatske, Zlatka Dalića, jer je Majer u planu za Evropsko prvenstvo i jasno je da će se rođeni Livnjak nadati da povreda nije ozbiljnija i da će se ovaj veznjak brzo vratiti na teren.

(Sportsport.ba)

Učitaj još novosti