06. 12. 2023 - 14:08
LIVAKOVIĆ KONAČNO OTKRIO MODRIĆEVE RIJEČI O KOJIM BRUJI...
907
Shares
LIVAKOVIĆ KONAČNO OTKRIO MODRIĆEVE RIJEČI O KOJIM BRUJI TURSKA:

LIVAKOVIĆ KONAČNO OTKRIO MODRIĆEVE RIJEČI O KOJIM BRUJI TURSKA: "Rekao mi je da je Fenerbahce..."

06. 12. 2023 - 14:08
0
Shares

Dominik Livaković je dao opširan intervju za turske medije u kojem je govorio o svom transferu u Fenerbahcu, kako se snašao u turskom velikanu te planovima za budućnost. Posebnu pažnu su privukli savjeti Luke Modrića.

Livaković kao i cijela ekipa Fenerbahcea iza sebe ima turbulentan period. Razlog za to je nekoliko neočekivanih i teških poraza, ali situacija se smirila pobjedom nad Sivassporom (4:1).

Fenerbahce je ljetos uložio ozbiljan novac na pojačanja, a jedan od najboljih poteza je dovođenje Livakovića iz Dinama za 6.65 miliona eura.

U razgovoru za turske medije sjajni golman je otkrio šta je to presudila da potpiše za Fenerbahce i šta mu je to Modrić savjetovao kada se dvoumio oko transfera. "Moji saigrači iz reprezentacije su bili veoma sretni kada sam potpisao za Fenerbahce.Većina njih su mi poslali poruke. Pričao sam i sa Modrićem prije transfera", rekao je Livaković te nastavio:

"Onda mi je on rekao: 'Fenerbahce bi bio sjajan za tebe. To je veliki klub sa ciljevima, sa bogatom historijom.' Znam Luku već dugo vremena i on mi je jedan od bližih prijatelja."

"Jako poštujem Dinamo, taj klub je imao ključnu ulogu za moj razvoj. Izbor Fenerbahcea je bio presudan iz nekoliko razloga. Bio sam impresioniran klupskim planovima, željom za uspjehom i strašću za igrom."

Zahvalan Džeki i Tadiću


"Prije transfera sam razgovarao s nekim ljudima. Informisao sam se kod bivših i sadašnjih igrača u Turskoj da dobijem informacije iz prve ruke. To je pojačalo moje uvjerenje da potpišem za Fenerbahce."

Hrvatski golman je govorio i odnosu sa Edinom Džekom i Dušanom Tadićem koji su u Fenerbahce stigli nekoliko sedmica prije njega.  Livaković je dodao kako mu u ostatku sezone osvojiti titulu sa Fenerbahceom te učiniti njegovu zemlju ponosnom na Evropskom prvenstvu.

"Naš cilj je biti na vrhu i boriti se za titulu. Bez sumnje postoji pritisak da budemo prvaci, ai taj pritisak koristimo kao motivaciju. Fokusirani smo na svaki meč i težimo da ostvarimo najbolji rezultat", poručio je Zadranin. 

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti