04. 12. 2023 - 22:08
SPALLETI SVJESTAN TEŠKOG ŽRIJEBA : Moglo je bolje, ali mi smo...
907
Shares
SPALLETI SVJESTAN TEŠKOG ŽRIJEBA : Moglo je bolje, ali mi smo Italija

SPALLETI SVJESTAN TEŠKOG ŽRIJEBA : Moglo je bolje, ali mi smo Italija

04. 12. 2023 - 22:08
0
Shares

Nogometna reprezentacija Italije je jedna od selekcija koja nije imala sreće u žrijebu Evropskog prvenstva u Njemačkoj, pošto je smještena u grupu smrti.

Azzurri će se u grupi B za plasman u nokaut fazu boriti sa Španijom, Hrvatskom i Albanijom, a zanimljivu je izjavu nakon žrijeba dao selektor Luciano Spalletti.

Iskusni stručnjak se sjetio preminule italijanske legende Gianluce Viallija te je poželio da ih on čuva predstojećeg ljeta kad se u Njemačkoj bude igrao EURO.

“Moglo je ovo i bolje proći, ali tako je to kad ste u četvrtom šeširu. Ne smijemo zaboraviti – mi smo Italija. Teško je sad predvidjeti kako će se odviti ova grupa. Albanija se pokazala kao dobro organizirana ekipa, koja ovisi o formi svojih igrača. Hrvatska je jaka i iskusna. Neki su im igrači malo ostarjeli, ali znam da su oni najviša klasa. Neka nas Vialli čuva”, rekao je Spalletti.

Podsjećamo, legendarni Vialli je preminuo u januaru ove godine, u 58. godini života, nakon što se pet godina borio s rakom pankreasa.

Proslavljeni italijanski reprezentativac najdublji je trag ostavio igrajući osam godina za Sampdoriju, koja je na njegovim krilima 1991. godine bila prvak Italije.

(sportam.info)

Učitaj još novosti