04. 12. 2023 - 16:03
OCU FUDBALERA REALA PREKIPJELO OD SINA TRAŽI DA NAPUSTI KLUB: ...
907
Shares
OCU FUDBALERA REALA PREKIPJELO OD SINA TRAŽI DA NAPUSTI KLUB:

OCU FUDBALERA REALA PREKIPJELO OD SINA TRAŽI DA NAPUSTI KLUB: "To je najbolje..."

04. 12. 2023 - 16:03
0
Shares

Praktički svi fudbaleri sanjaju o Real Madridu, ali postoje i trenuci kada požele napustiti klub. Nedostatak minuta i želja za novim izazovima glavni su razlog tome.
Real Madrid je klub do kojeg nije lako doći, a još je teže tu i ostati i izboriti se za svoje mjesto. Neki su već sada svjesni da potpisivanje za Real samo po sebi nije dugoročna sreća.

Kada je tek stigao, bio je oduševljen i na sva zvona govorio da je ostvario vlastite snove, no sada je ipak blizu odlaska, a uz sve, na to ga nagovara i njegov otac, koji se ujedno brine o njegovoj karijeri.
Riječ je o mladom i talentovanom ukrajinskom golmanu Andriju Luninu. On je još 2018. godine kupljen od strane Reala. Bio je na meti Napolija, ali je bivši čuvar mreže ukrajinske Zorye na kraju odabrao Kraljeve. I pogriješio...

Luninu sljedećeg ljeta ističe ugovor i po svemu sudeći će tada napustiti Madrid. Tek nakon što su se povrijedili Thibaut Courtois i Kepa Arrizabalaga, Lunin je dobio šansu na golu, ali su ga povrijedile riječi trenera Carla Ancelottija koji kaže kako će se Kepa, čim bude spreman, vratiti među stative.
Prema informacijama Jorgea Picona, novinara Releva, golmanov otac je taj koji vodi njegovu sportsku karijeru i vrlo je utjecajna osoba za njega. Dapače, to mu je bilo jako važno u konačnoj odluci kada je potpisao za Real Madrid.

Sada njegov otac tvrdi da je najbolje da se rastane sa Realom i da potraži ekipu gdje će redovno braniti.

Lunin i njegov otac smatraju da Real nije korektan prema ovom mladom golmanu i zato je sve jasnije da će već u januaru testirati nove mogućnosti i čekati prvu priliku za odlazak.

Ukrajinac nije ni prvi, a ni posljednji igrač koji će napustiti Madrid jer nije uspio da se izbori za svoje mjesto. Odlazili su i mnogo veći i skuplji od njega.
Vjeruje se da 24-godišnjak neće imati problema sa pronalaskom novog angažmana. Pa ipak, radi se o veoma kvalitetnom čuvaru mreže. Do sada je upisao sedam nastupa za Real i četiri puta sačuvao mrežu, ali to Ancelottija nije uvjerilo da ga smatra barem drugim izborom.

Njega je Real uglavnom slao na posudbe, prvo u Leganes, pa u Valladolid i zatim Oviedo, da bi tek ove sezone počeo da brani za prvi tim. Karijeru je počeo u omladinskoj školi Metalista, a bio je još i član Dnjipra.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti