04. 12. 2023 - 14:09
“Manijaci” oštro poručili svojim ljubimcima: Prag tolerancije...
907
Shares
“Manijaci” oštro poručili svojim ljubimcima: Prag tolerancije ste prešli u Tuzli

“Manijaci” oštro poručili svojim ljubimcima: Prag tolerancije ste prešli u Tuzli

04. 12. 2023 - 14:09
0
Shares

Najvatreniji navijali Željezničara “Manijaci” oglasili su se poslije poraza svog tima u Tuzli na utakmici 16. kola Premijer lige, gdje je Željo izgubio rezultatom 3:0.

“Tolerancija navijača, kada je u pitanju podrška fudbalerima, ima svoj prag, koji su igrači Želje prešli u Tuzli.

Manekeni na terenu, čast izuzecima, priredili su nam još jedno neprijatno iznenađenje u nizu.

Na ovom primjeru se potvrdilo da su igrači ”kvarljiva roba”, ali s druge strane je dobro da navijači Želje vide i shvate s kim imaju posla i da se ne trebaju vezivati za njih. Ostavimo ih sada po strani…

Sa ovim porazom Željo se primakao dnu tabele i jasno je da izlaz iz ove krize nimalo neće biti lagan posao.

Kada se redaju pobjede ili kada Željo igra u Evropi stadion je pun ili skoro pun i to je razumljivo, dok kada ”brod počne da tone” stadion se polahko prazni, e to je trend koji treba da zaustavimo i da pokažemo da smo mi tu i kada je najteže i da smo baš tada najzagriženiji! Utakmica protiv Posušja je bila dobar putokaz za ovo što se piše iz razloga jer je kop bio pun, ali navijači sa ostalih tribina mogu i moraju bolje i trebaju se ugledati na Jug! Ovo je posljednja domaća utakmica u ovoj godini na našoj Grbavici, ne smijemo podbaciti sa posjetom.

Pored toga što je derbi utakmica pred nama rezultatski veoma bitna, također je bitna i što na njoj Manijaci tradicionalno obilježavaju rođendan grupe. Iskoristit ćemo ovu priliku da pozovemo sve navijače Želje koji se na neki način osjećaju Manijacima da nam se pridruže u kopu, jer tu im je i mjesto odakle najviše mogu pomoći klubu.

Također razlog više za dolazak na Jug je i to što je ovo možda i posljednja utakmica na ovoj/staroj Južnoj tribini, prije njene rekonstrukcije, koja će nadamo se početi na pauzi.Utakmica se igra u petak sa početkom u 18:00 h.

Ne kasnite sa ulaskom na stadion!Poslije posla, škole, treninga, prije večernjeg izlaska” – pravac Grbavica, pravac Jug!

Učitaj još novosti