03. 12. 2023 - 23:23
SAVO MILOŠEVIĆ PRESRETAN: Još jedan oporavljen...
907
Shares
SAVO MILOŠEVIĆ PRESRETAN: Još jedan oporavljen reprezentativac, čeka se još samo na jednog

SAVO MILOŠEVIĆ PRESRETAN: Još jedan oporavljen reprezentativac, čeka se još samo na jednog

03. 12. 2023 - 23:23
0
Shares

Nekoliko ključnih igrača zbog povreda propustilo je posljednje dvije utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine. Skoro svi su ponovo u pogonu, a danas je selektor Savo Milošević dobio radosne vijesti. Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u novembru je igrala dvije utakmice i to protiv Luksemburga i Slovačke. Mnogo igrača je nedostajalo, svi mahom zbog povreda.

Dok je kapiten Edin Džeko bio pošteđen, zbog povreda tu nisu bili Šehić, Ahmedhodžić, Barišić, Kolašinac i Pjanić iako je u istom periodu igrao za svoj klub u UAE.

Zbog prijetnje od suspenzije nije igrao Tahirović dok protiv Slovačke nisu igrali Krunić i Dedić, pa ćemo u martu gledati jednu potpuno novu i kvalitetniju BiH u odnosu na mečeve u novembru.

Od njih svih jedini se još nije oporavio Barišić koji nije igrao posljednje četiri utakmice za Basel, a danas su stigle sjajne vijesti iz Saudijske Arabije - oporavio se Ibrahim Šehić.

Njegov klub, Al Khaleej, objavio je fotografije na kojima se vidi da Ibrahim Šehić ponovo trenira s timom, te se nadamo da će uhvatiti što bolju formu do marta i utakmica baraža.  Ove sezone Ibrahim Šehić je dva puta sačuvao svoju mrežu netaknutom na 14 utakmica za tim iz Saudijske Arabije.

Svakako trebamo podsjetiti da je u ovaj tim stigao ljetos iz Konyaspora. Ranije je igrao za Umraniyespor, Qarabag, Mersin i Željezničar.

Reprezentativci BiH u formi

Osim oporavka nekih ključnih igrača, Savu Miloševića može radovati forma pojedinih reprezentativaca.  Naročito se to odnosi na Ermedina Demirovića koji žari i pali u Njemačkoj, a svoju formu diže i Benjamin Tahirović koji je ljetos iz Rome prešao u Ajax.

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti