03. 12. 2023 - 20:08
UEFA identificirala mečeve VISOKOG rizika na EURO 2024: Jedan...
907
Shares
UEFA identificirala mečeve VISOKOG rizika na EURO 2024: Jedan od njih igra selekcija iz regiona

UEFA identificirala mečeve VISOKOG rizika na EURO 2024: Jedan od njih igra selekcija iz regiona

03. 12. 2023 - 20:08
0
Shares

U ljeto 2024. godine u njemačkoj će se igrati Evropsko prvesnstvo u fudbalu, a jučer je obavljen žrijeb svih selekcija učesnica, kao i pozicioniranje timova koji tek treba da igraju baraž.

Na svakom velikom takmičenju (Katar 2022 je izuzetak) van stadiona može biti neugodnih scena i tučnjave među navijačima, a UEFA itekako prati situaciju, a ove godine će, poput FIFA-e u Kataru učiniti sve da prevenira bilo kakve incidente. Španski AS piše da su s tim ciljem ljudi iz UEFA-e identificirali već sada koje bi utakmice mogle donijeti visoki rizik od incidenata. Ako je vjerovati Špancima, prvi meč koji treba dodatno osigurati bit će onaj između Engleske i Srbije, koji se igra u Gelsenkirchenu.

Englezi imaju dugu historiju izazivanja nereda van granica svoje zemlje i na velikim takmičenjima poput Evropskog i Svjetskog prvenstva. Novinar ASa podsjetio je na to kako su navijači Engleske imali težak okršaj prije utakmice Engleske i Rusije na EP 2016. godine u Francuskoj.

Umjesto Rusije, kao potencijalnu prijetnju, UEFA vidi i navijače Srbije.

“Srbi su tu umjesto Rusa i slika je jako slična nekadašnjoj. Utakmica se igra od 21 sat, pa će se dotad sigurno konzumirati puno alkohola, a riječ je o prvoj utakmici na turniru za dvije selekcije, sa najopasnijim ultrasima koji mogu biti van kontrole.”, tvrdi španski AS. 

 

 

(n1info.ba)

Učitaj još novosti