03. 12. 2023 - 13:50
UEFA OTVARA ISTRAGU ZBOG NEUGODNIH ZVUKOVA NA ŽRIJEBU OGLASIO...
907
Shares
UEFA OTVARA ISTRAGU ZBOG NEUGODNIH ZVUKOVA NA ŽRIJEBU OGLASIO SE KRIVAC :  “Ubacili smo ga unutra”

UEFA OTVARA ISTRAGU ZBOG NEUGODNIH ZVUKOVA NA ŽRIJEBU OGLASIO SE KRIVAC : “Ubacili smo ga unutra”

03. 12. 2023 - 13:50
0
Shares

Žrijeb grupa Evropskog prvenstva u Hamburgu nije prošao u idealnom tonu. Tokom uvrštenja Švicarske u grupu A sa Škotskom, Mađarskom i domaćinom Njemačkom dogodio se neugodan incident, u eteru su se čuli zvukovi stenjanja ženske osobe.

Odgovornost je preuzeo Daniel Jarvis, poznati komičar s YouTubea, koji je ranije priznao i odgovornost za sličan incident na BBC-u tokom utakmice FA kupa između Liverpoola i Wolvesa.

“Ovdje postoji neka buka koja je… sada prestala. Nema više buke”, rekao je Giorgio Marchetti, zamjenik glavnog tajnika UEFA-e koja je najavila istragu povodom incidenta.

‘Krivac‘ se već javio i preko društvene mreže X poručio:

“Slušajte, to smo bili mi, to smo bili mi. Ubacili smo ga unutra, stavili smo telefon unutra, nazvali smo ga, buka seksa na izvlačenju Eura 2024”, govorio je Jarvis u javljanju uživo.

Neugodnu je situaciju komentirao i engleski izbornik Gareth Southgate.

“Mogao sam nešto nejasno čuti. Pretpostavljam da je to bila neka šala, ali bilo je teško razabrati o čemu se radi”, kazao je Southgate.

Kad je u pitanju spomenuta utakmica FA kupa, BBC je utvrdio kako je u studiju na stadionu bio podmetnut mobitel te se izvinio svim gledateljima koji su se osjetili uvrijeđenima.

Komentirajući taj incident na X-u, Gary Lineker je rekao kako misli da je to bila dobra šala.

“Što se tiče sabotaže, bilo je prilično zabavno”.

(N1.ba)

Učitaj još novosti