03. 12. 2023 - 12:52
DA LI ĆE BITI BURNA SKUPŠINA FK SLOBODA: "Takvim stvarima se...
907
Shares
DA LI ĆE BITI BURNA SKUPŠINA FK SLOBODA:

DA LI ĆE BITI BURNA SKUPŠINA FK SLOBODA: "Takvim stvarima se samo nanosi šteta klubu"

03. 12. 2023 - 12:52
0
Shares

FK Sloboda je jesenji prvak Prve lige FBiH, a prvi čovjek kluba Senad Mujkanović najavio je nova pojačanja u zimskom prelaznom roku.
Mujkanović ističe da je cilj Slobode što skoriji povratak u Premijer ligu i da je uvjeren da će se to desiti, a naredne sedmice najavljena je i Skupština kluba. Određene špekulacije u 'gradu soli' donose priču da postoji 'struja' koja želi na čelu Slobode zamijeniti Mujkanovića i preuzeti klub.
"Mene kao predsjednika ne dotiču te stvari. Znam šta radim i kako radim, te dobro i čvrsto stojim na funkciji koju obavljam. Te stvari možemo staviti pod špekulacije ili mahalaštine, a neću da trošim energiju na to. Nastavljam da radim ono što radim, a to je ono što sam obećao navijačima. To je povratak FK Sloboda u Premijer ligu", ističe Mujkanović.

Smatra da navedene stvari samo mogu stvoriti probleme svakodnevnom funkcionisanju FK Sloboda.

"Čitao sam nešto i po medijima... Diže se previše frke, a takvim špekulacijama se samo nanosi šteta klubu... Ljudi iz neznanja svojim postupcima nanesu štetu klubu, a nisu ni svjesni toga. Treba pričati o potencijalnim sponzorima, pojačanjima, imamo sjajnu poziciju, a najmanje nam treba da sada raspravljamo o nekim glupostima.
Klub radi svoj dio posla, spremamo se za drugi dio sezone i posvećeni smo svom poslu. Ako neko ima neki problem, to je njegov problem, a ne problem Slobode. U Slobodi je sve čisto i mirno, čekamo Skupštinu i podnijet ćemo izvještaje koje trebamo. Odgovorit ćemo na pitanja na koja trebamo odgovoriti i koja su za javnost, a koja nisu ostaju u klubu".

Pregovori sa potencijalnim pojačanjima traju. Sloboda ima tri boda prednosti nad Stupčanicom te mnogo teži raspored u drugom dijelu sezone.

"Mi planiramo dovesti tri - četiri nova igrača. Ciljano radimo na tome, vršimo pregovore i ništa nije konkretizovano. Blizu smo i vjerujemo da će to biti dobro za narednu godinu", dodao je Mujkanović na kraju razgovora.

Fukare stale uz Senada Mujkanovića
Da se nešto 'kuha' pred samu Skupštinu da se naslutiti i iz saopštenja navijačke grupe Fukare. Oni su podržali sadašnjeg predsjednika Mujkanovića, ali i spomenuli bivšeg predsjednika Elmira Šećerbegovića.

"Povodom raznih špekulacija i nezasnovanih priča u i oko FK Sloboda Tuzla, uprave i rukovodstva Fukare Tuzla imaju samo jednu poruku "Svetinja iznad svih".

Vrlo kratko i jasno, svaki član udruženja je spreman dati svoj maximum za dobre rezultat, uspjeh i budućnost našeg kluba.
Trenutno, predsjednik Senad Mujkanović je na dobrom da Slobodu vrati tamo gdje i zaslužuje biti i opravdao je ulogu koja mu je dodijeljena. SAMO zbog toga ima našu PUNU PODRŠKU.
Kako svi znamo Šećerbegović mlađi nikada nije ni digao ruke od Svetinje i pokušat će svim silama kroz skupštinu kluba da sabotira daljnji rad trenutnog predsjednika Mujkanovića i članova upravnog odbora.

Svako ko se protivi pozitivnim rezultatima i čiji su privatni interesi ispred ciljeva kluba i želja svih Tuzlaka će se smatrati protivnikom kolektiva", stoji u saopštenju Fukara iz Tuzle.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti