03. 12. 2023 - 10:35
DAVID SILVA SMATRA DA JE EDIN DŽEKO NAJBOLJI NA SVIJETU: Sve...
907
Shares
DAVID SILVA SMATRA DA JE EDIN DŽEKO NAJBOLJI NA SVIJETU:  Sve zbog jedne stvari

DAVID SILVA SMATRA DA JE EDIN DŽEKO NAJBOLJI NA SVIJETU: Sve zbog jedne stvari

03. 12. 2023 - 10:35
0
Shares

Nekadašnji fudbaler Manchester Cityja izabrao je najsavršenijeg fudbalera, a svog bivšeg saigrača Edina Džeku nije mogao da izostavi.
David Silva i Edin Džeko imali su priliku zajedno da igraju u Manchester Cityju i da zajedno donesu historijsku titulu Građanima u Premier ligi. Obojica su tada bili na vrhuncu, a Španac je reprezntativca BiH nahvalio još jednom.

Prema njegovom mišljenju, Džeko je igrač s najboljom završnicom. Kada je u pitanju igra glavom, odabrao je legendarnog Morientesa, a najbržim smatra Raheema Sterlinga. Za driblera je izabrao Joaquina, a za najboljeg dodavača Andresa Iniestu.
Najbolja desna noga mu je bivši saigrač Davd Silva, a lijeva, interesantno, Leroy Sane. Kevina de Bruynea smatra igračem s najviše vještine.
David Silva je jučer bio na žrijebanju grupa za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Ovaj 37-godišnjak je imao blistavu karijeru, u kojoj je osvojio četiri naslova engleske Premier lige, ali ipak njemu lično najdraži su trofeji sa španskom reprezentacijom, pošto je osvajao i Evropsko i Svjetsko prvenstvo.

Tužan odlazak Davida Silve iz fudbala
Njegov posljednji klub u karijeri bio je Real Sociedad, a oprostio se od aktivnog fudbala ovog ljeta. Bio je spreman još da igra, ali nesretna povreda ga je spriječila u tome i natjerala na najtežu odluku.

"Danas je za mene tužan dan. Došao je trenutak da kažem zbogom onom čemu sam posvetio cijeli svoj život", rekao je David Silva i dodao je:
"Vrijeme je da kažem zbogom kolegama koji su mi kao porodica. Veoma ćete mi nedostajati. Hvala vam što ste učinili da se osjećam kao kod kuće", poručio je Silva uz zahvalu svim klubovima u kojima je igrao.
Legendarni fudbaler je karijeru počeo u Valenciji za čiji je prvi tim nastupao od 2004. do 2010. godine uz posudbe u Eibar i Celtu.

Najbolje dane karijere proveo je u Manchester Cityju. Građanima je posvetio 10 godina života i učestvovao je u velikom povratku ovog tima u vrh engleskog fudbala.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti