01. 12. 2023 - 21:58
PARA NE MOGU SVE DA KUPE: Perez dobio žestoku poruku od Tuchela
907
Shares
PARA NE MOGU SVE DA KUPE: Perez dobio žestoku poruku od Tuchela

PARA NE MOGU SVE DA KUPE: Perez dobio žestoku poruku od Tuchela

01. 12. 2023 - 21:58
0
Shares

Real Madrid poznat je kao vjerovatno najpoželjniji klub. Teško je reći da ima djeteta kojem nije san da zaigra jednog dana u dresu Galaktikosa.

Osim što ima veliku platežnu moć, to je svakako jedna od karti na koje Real Madrid igra pri dovođenju igrača. Sada im je potreban lijevi bek, no pitanje je da li će uspjeti dovesti baš onog koga u prvom redu žele.

Naime, glavna meta tima iz madrida je Alphonso Davies. Ovaj 23-godišnjak trenutno je član minhenskog Bayerna. 

Ugovor s Bavarcima brzonogi Kanađanin ima do ljeta 2025. godine. To je svakako jedna od prednosti Kraljeva u ovom slučaju, no čini se kako će Thomas Tuchel i minhenski tim učiniti sve da zadrže ovog fudbalera u svojim redovima.

Poruka Tuchela za Real Madrid
Trener Bayerna, Thomas Tuchel, bio je izuzetno jasan kada je stanje Alphona Daviesa u pitanju. 
"On je naš igrač i sigurno jedan od ključnih. Zna koliko ga cijenimo. Za mene dužina ugovora igrača ništa ne znači. On se stalno razvija i radi to na najvišem nivou.

Vjerujem menadžmentu. Davies je veoma mlad igrač, često to zaboravljamo. Još uvijek ima prostora za napredak u svim aspektima", rekao je Tuchel, a prenosi Mundo Deportivo.

Ova izjava sigurno će razočarati i prvog čovjeka Real Madrida, Florentina Pereza. Poznato je da on uglavnom dobije ono što želi, ali u ovom slučaju će to teško biti izvodivo. 

(sportsport.ba)

 

 

 

Učitaj još novosti