01. 12. 2023 - 20:50
PROPAST KARIJERE: Vlahović “potvrdio” u kojem klubu nastavlja...
907
Shares
PROPAST KARIJERE:  Vlahović “potvrdio” u kojem klubu nastavlja obećavajuću karijeru, kao da do sada ništa nije naučio

PROPAST KARIJERE: Vlahović “potvrdio” u kojem klubu nastavlja obećavajuću karijeru, kao da do sada ništa nije naučio

01. 12. 2023 - 20:50
0
Shares

Srpski golgeter Dušan Vlahović je i pored nešto skromnije forme u dresu Juventusa ipak poželjan i tražen nogometaš na evropskoj, ali i svjetskoj pijaci.

Vlahović ne blista od dolaska u Torinu, a zasluge za takav rasplet idu defanzivnoj postavci ‘Stare dame’, kao i slabijem kreatorskom kvalitetu veznog reda ovog velikana.

Srbin je na meti momčadi poput Arsenala, Chelseaja, Real Madrida, Barcelone pa i Manchester Uniteda, ali on je, čini se, donio odluku u budućnosti svoje karijere.

Kako sada stvari stoje, a to je Vlahović i potvrdio, plan je da se ostane u Torinu i pored činjenice da mu u bijelom dresu karijera ne ide po planiranom protokolu i da je u opasnosti od “propasti”, kako raspravljaju navijači na društvenim mrežama.

“Nastupam za jedan od najvažnijih svjetskih klubova. To me čini ponosim i sasvim je očekivano da se ovdje vidim i u budućnosti. Dvije godine ugovora su na stolu, nema žurbe, a moj agent i sportski direktor kluba Giuntoli već pregovaraju. Sretan sam što sam dio ove momčadi”, rekao je Vlahović.

Statistika, ipak, govori suprotno. 23-godišnjak je na 74 utakmice u svim takmičenjima za Juventus zabio tek 28 golova uz sedam asistencija, a sve to se pripisuje ‘neadekvatnom’ odabiru kluba nakon Fiorentine.

(sportam.info)

Učitaj još novosti