30. 11. 2023 - 19:00
"GOAT trka je mrtva zbog Novaka" Legendarni Turčin istakao...
907
Shares

"GOAT trka je mrtva zbog Novaka" Legendarni Turčin istakao nešto NEVJEROVATNO

30. 11. 2023 - 19:00
0
Shares

Đoković je u tek završenoj sezoni osvojio sedam titula, od toga tri grend slem trofeja i igrao je finale Vimbldona. Novak Đoković je kao i 2015. osvojio tri slema i ATP finale, godinu je takođe završio kao prvi na svijetu, ali Muratoglu smatra da je ova posljednja sezona čak i bolja od te prije osam godina.

– Interesantno je razmišljati da je Novak iz 2023. bolji igrač nego Novak iz 2015. Mislim da je danas stvarno bolji. Igra mu je evoluirala, samopouzdanje je veće, igrao je mnogo mečeva. Njegova igra je, ako se gleda u odnosu na protivnike, bila na daleko višem nivou, a fizički nije padao. Da jeste, onda bi Novak iz 2015. bio bolji nego ovaj sada. Mislim da su njegovi fizički nivoi isti. Jednako je brz, fleksibilan, u rabnoteži je kada se sprema na udarac, otporan je. Da, danas je bolji igrač – smatra Muratoglu.

Francuski stručnjak kaže da je zapanjen da je srpski teniser bio u stanju da tako dugo dominira svjetskim tenisom. – Ova 2023. mu je jedna od najboljih u karijeri. Jednako dobra kao one najbolje koje je imao, na primjer ta 2015. godina, što je blesavo i pomisliti, jer ima nepunih desetak godina između te dvije sezone. Nečuveno je šta on radi sa 36 godina – dodao je.

Vlasnik popularne teniske akademije i nekadašnji saradnik Holgera Runea i Stefanosa Cicipasa, kao i bivši trener Serene Vilijams, kaže da je jako teško tako dugo opstati na vrhu.

– Nikada u istoriji tenisa nisam vidio nekog da je na vrhuncu igre sa 36 godina, jer je to obično bilo sa 26 ili 28. To je cijela karijera na vrhu. Imao je godinu ili dvije koje su bile teške, ali većinu karijere je proveo na vrhuncu igre, iako je igrao u istoj eri kao Rodžer i Rafa, što samo govori koliko je nevjerovatno dominantan igrač – kaže Patrik.

Za njega nema dileme kada se priča o “GOAT tituli”, piše B92.

– Čuvena debata oko toga ko je GOAT je potpuno mrtva poslije ove nevjerovatne godine, još tri slema i jednog finala. On drži gotovo sve rekorde, po broju mastersa, nedjelja na prvom mjestu, broju grend slem titula i još igra, još je na vrhu – poručio je Muratoglu. 

Još jedna stvar je po njemu primjetna.

– Često čujem kako je ono što je Rodžer uradio od 2017. do 2019. jednako dobro onom što Novak radi sada. Kao i da je Rožder bio bolji igrač 2017, 2018. i pre toga. Ipak mislim da postoji važna razlika. Rodžer jeste bio 2018. bolji nego prije iz jednog razloga. Bekhenda. Donio je važnu odluku, počeo je lopticu ranije da udara sa bekhend strane, da vraća ravno, prije nego slajsom, sistematski. To je napravilko veliku razliku. Ali Rodžer sa 36, 37 nije bio u stanju da osvoji tri od četiri grend slem titule i da bude stalan tokom godine i iznad svoj ostalih igrača. To se nije desilo. Razlika je u tome što je Novak danas jednako fizički dobar kao i sa 26. To je velika razlika. Kada ste na tom fizičkom nivou, možete da budete stalni tokom godine i pobjeđujete najbolje igrače na konstantnoj osnovi. Tu je zaista velika razlika – zaključio je Muratoglu.

 

(srpskainfo.com)

 

Učitaj još novosti