30. 11. 2023 - 18:01
Nemanja Vidić uzdrmao Srbiju otkrivanjem cifri koje je dobio...
907
Shares
Nemanja Vidić uzdrmao Srbiju otkrivanjem cifri koje je dobio Piksi : Ovo djeluje NEREALNO

Nemanja Vidić uzdrmao Srbiju otkrivanjem cifri koje je dobio Piksi : Ovo djeluje NEREALNO

30. 11. 2023 - 18:01
0
Shares

Legendarni Nemanja Vidić uzdrmao je Srbiju informacijom o novcu kojeg su u prethodne dvije godine uzeli selektor Orlova Dragan Stojković Piksi i njegov stručni štab. Cifra je nestvarnih 16 miliona eura.

Dragan Stojković odveo je Srbiju prvo na Svjetsko prvenstvo, a potom i na Euro. Ipak, u Srbiji vlada veliko nezadovoljstvo igrama nacionalnog tima i legendarni Piksi više nema veliku podršku.

Neće sigurno nikom biti drago kada čuju riječi Nemanje Vidića. Legendarni fudbaler odlučio je javno otkriti kolika primanja ima selektor Srbije sa saradnicima i cifra je zaista nerealna za srbijanske uslove.

"Član sam Skupštine i imam pristup informacijama o tome koliko se troši u Savez. Došao sam do podataka da je u zadnje dvije godine za selektora i stručni štab utrošeno 16 miliona eura", šokirao je Vidić Srbiju i nastavio je:

"To je osam miliona eura godišnje. Moje pitanje je: Je li u redu trošiti toliki novac kada znamo da smo mi mlada reprezentacija koja nema toliki izvor prihoda? Da dajemo toliko novca za selektora i njegov stručni štab? To je ogroman novac.  

"Ne ulazim u kvalitete Piksija. Govorim samo sistemski. Ako ćemo dovoditi trenere koji rade u Kini i Japanu i plaćati toliko novca za njih, šta ćemo kada Dragan Stojković bude odlazio i kad dovedemo nekog trenera koji je već bio u ligama Petice?, pita se Vidić i zaključuje:

"Hoćemo li onda nekog našeg trenera pozivati na patriotizam i tražiti da smanji primanja i da pravi ustupke. Ne trebamo stavljati trenera u taj problem. Čelni ljudi moraju odgovorni kada dovode trenere, te da se zna da li ti treneri zaslužuju taj novac i kakav efektat pravi za budućnost srpskog fudbala", riječi su Nemanje Vidića.

Podsjetimo, Vidić je bio kandidat za prvog čovjeka srpskog fudbala, ali je od kandidatura odustao nakon što nije dobio podršku nijednog lokalnog Saveza. Na kraju je tu funkciju preuzeo 77-godišnji Dragan Džajić.

Dragan Stojković na velikom udaru navijača Srbije

Reprezentacija Srbije uz dosta muke je ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj i igra Orlova nikako ne zadovoljava navijače ove selekcije. 58-godišnji stručnjak polako gubi kompas, potentni tim igra jako slabo, no uz puno sreće ostvaren je plasman na Euro.

On je na klupi reprezentacije Srbije odradio ukupno 35 utakmica. Njih 20 je dobio, sedam puta je igrao neriješeno i doživio je osam poraza.
Međutim, gubio je ključne utakmice. Na Svjetskom prvenstvu je bilo dosta problema unutar sastava i sve je prošlo bez ikakvih posljedica za ovog 58-godišnjaka.

Ono što iritira navijače je njegova prepotentnost. Smatraju da priča više nego što pokazuje i mnogi bi mu rado vidjeli leđa.

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti