30. 11. 2023 - 13:45
ČELIK SE OPROSTIO OD NOGOMETAŠA KOJI JE ISPISAO HISTORIJU...
907
Shares
ČELIK SE OPROSTIO OD NOGOMETAŠA KOJI JE ISPISAO HISTORIJU KLUBA:  Životni put nastavlja u Njemačkoj

ČELIK SE OPROSTIO OD NOGOMETAŠA KOJI JE ISPISAO HISTORIJU KLUBA: Životni put nastavlja u Njemačkoj

30. 11. 2023 - 13:45
0
Shares

NK Čelik je na pauzu otišao sa pobjedom nad Zvijezdom Gradačac i u Zenici mogu biti sretni i zadovoljni.
Bilo je i dosta problema ove sezone, ali svakako da će u nastavku biti iskusniji za sve ono što im dolazi. Sigurno se očekuju i promjene u igračkom kadru, a klub je već napustio Selim Žuna.

Kao što je SportSport.ba ranije i najavio, Žuna je protiv Zvijezde odigrao svoj posljednji meč za Zeničane. Postigao je i pogodak te se tako od Robijaša oprostio na najbolji mogući način.

Svoj životni put nastavlja u Njemačkoj, a ostavio je veoma lijep trag u Čeliku.

"Premijer liga BIH, Prva liga FBIH, Druga liga FBiH i Kantonalna liga ZDK, jedini igrač koji je igrao za Čelik u svim rangovima bosanskohercegovačkog nogometa je Selim Žuna.

Igrač koji je bio omiljeni među navijačima našeg kluba debitovao je za seniore našeg kluba 24. aprila 2019. godine u Premijer ligi BiH protiv ekipe Zvijezda 09. Ovaj igrač nakon odluke o nastavku takmičenja iz Kantonalne lige ZDK jedan je od rijetkih koji je ostao vjeran crno-crvenim dresu, te tako pomogao svom klubu da napreduje kroz tri ranga takmičenja.
Selim Žuna svoj privatnu i nogometnu karijeru nastavlja van granica naše domovine, te mu se ovim putem želimo zahvaliti na svemu što je uradio za naš klub i poželjeti mu puno sreće u nastavku života i nogometne karijere.

Jednom. Uvijek. Zauvijek!", istakli su iz Čelika.

Žena će pored posla, u Njemačkoj nastaviti se baviti nogometom, ali uvijek biti vjerna podrška svom Čeliku.
Jučer je Zeničane napustio i trener golmana Adis Nurković koji odlazi na u FK Sarajevo. U Sarajevo Nurković stiže na poziv sportskog direktora Sarajeva Senijada Ibričića.
"Naš ‘Nurke’ ostavio je veliki trag u našem klubu u prethodnom periodu. Kao osoba koja nije rođena u Zenici pokazao je veliku ljubav prema voljenom klubu. Svima je pokazao da se uz one koje najviše voliš ostaje i u najtežim trenucima. Nije napustio svoj Čelik kada je bilo najteže. Stao je među stative da brani boje svoje kluba.

Ostao uz klupu za rezervne igrače da pomogne klubu, mladim igračima i svim navijačima i simaptizerima. Uspio je u tome. “Zadužio” je ovaj klub svojim odnosom prema grbu, ljubavi i strašću koju je pokazivao na svakom treningu i na svakoj utakmici", poruka je iz NK Čelik.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti