30. 11. 2023 - 09:57
VELEŽOV DRAGULJ ISPUNIO DIO DJEČAČKOG SNA : "Osjećaj koji se...
907
Shares
VELEŽOV DRAGULJ ISPUNIO DIO DJEČAČKOG SNA :

VELEŽOV DRAGULJ ISPUNIO DIO DJEČAČKOG SNA : "Osjećaj koji se teško može riječima opisati"

30. 11. 2023 - 09:57
0
Shares

Veležova škola fudbala dala je brojne 'velike' nogometaše u proteklom periodu. Jedan od velikih talenata u trenutnom kadru je mladi ofanzivac Dženan Puce, koji još uvijek nastupa i za juniore Mostaraca.
Puce je član juniorske selekcije Veleža koja je nakon prvog dijela sezone Omladinske Premijer lige na sjajnom drugom mjestu, a proteklog vikenda postigao je prvi pogodak i za seniorsku momčad protiv NK Široki Brijeg (2:2).

U 13 utakmica Omladinske Premijer omladinske lige Puce je postigao isto toliko pogodaka i prvi je strijelac lige, iako i nije klasični napadač, što ovaj uspjeh čini još vrijednijim.

Za nagradu je dobio i priliku u seniorskom timu i sigurno će nedjeljni meč sa Širokim Brijegom dugo, dugo pamtiti.

"Sigurno da je prvi pogodak za voljeni tim klub poseban trenutak. Ovu utakmicu ću vječno pamtiti, kao i susret sa profesionalnim igračima na seniorskom nivou", prve su riječi mlade nade Veleža.
Dobio je brojne čestitke za prvi pogodak, mnogi su sretni zbog toga, svjesni da je to itekako i zaslužio igrama i samim radom u Omladinskom pogonu. "Skroman je, neće dozvoliti da ga to ponese", ističu nam oni koji ga dobro poznaju.
"Osjećaj koji se teško riječima može opisati. Osjećaj koji morate doživjeti da biste ga mogli riječima opisati. Čestitke? Teško je neku izdvojiti, jer je svaka bila posebna na svoj način. Najveća zahvala naravno ide roditeljima".

Velež je meč sa Širokim igrao u Posušju, po veoma teškom terenu i vremenu, a na kraju osvojio bod.

"Zadovoljni smo krajnjim rezultatom, ponajviše kada pogledamo same uslove za igru. U borbi za Evropi nama je bitan svaki bod".
Veležova škola cijenjena je na svakom koraku. Tako će sigurno biti i u budućnosti, Rođeni su izrodili brojne velike nogometaše. Puce nije želio izdvojiti trenersko ime kojem je posebno zahvalan za sve što je do sada napravio, svjestan da su svi oni dali određeni doprinos.

"Imao sam mnogo trenera kroz svoj dosadašnji put i svaki od trenera je na poseban način ostavio pečat na mom putu".

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti