29. 11. 2023 - 08:52
SVE ZA IGRAČA: Legendarni napadač otkrio kako ga je Ćiro...
907
Shares
SVE ZA IGRAČA: Legendarni napadač otkrio kako ga je Ćiro

SVE ZA IGRAČA: Legendarni napadač otkrio kako ga je Ćiro "NAVABIO" u Dinamo

29. 11. 2023 - 08:52
0
Shares

Ovih dana lijepo mjesto u crnogorskom primorju Ulcinj bio je domaćin Mundijala prijateljstva, koji je okupio zvijezde nogometa bivše Jugoslavije 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Među mnogim zvijezdama bivšeg YU nogometa našao se i legendarni napadač sarajevskog Željezničara, Dinama i Torina Haris Škoro, koji je progovorio o raznim situacijama iz karijere za Sportske novosti.

Među velikanima koji su mu obilježili karijeru, posebno mjesto zauzima Miroslav Ćiro Blažević, koji je zaslužan što je Škoro 1987. godine prešao iz Želje u Dinamo, iako ga je tražilo pola Jugoslavije.

Donio tri svežnja

“On je baš inzistirao da dođem u Dinamo, i na kraju sam zapravo zbog njega i došao. Rekao sam neke stvari nakon projekcije filma, ali imam milijun anegdota s njim. Kad mi je dolazio u kuću s novcem, izvukao je iz vrećice tri snopa novčanica, na svakom svežnju ime jedno od njegovo troje djece.

‘Evo, svojoj djeci otimam od usta da te dovedem’, govorio je. U vrijeme tog transfera moj je otac bio teško bolestan, imao je rak pluća. Nazvao sam Ćiru i rekao ‘tata, moj je otac teško bolestan’, a on je odgovorio ‘sine, šaljem ti avionske karte i organiziram liječnike’.

Zagreb je tada imao najbolju plućnu bolnicu u bivšoj Jugoslaviji. Ćiro je zaista sve organizirao, oca su pregledali najbolji liječnici. I ne samo to, nego je Ćiro poslije svaki dan išao u bolnicu da ga brije i odnese mu novine. Kad bih išao u posjet, moj je otac govorio ‘Ćiro Blažević je najbolji čovjek na svijetu’. Nažalost, zakasnili smo s pregledima, otac je već bio na kraju, i umro je nakon nekoliko mjeseci. Ljudski me zadužio i više ga nisam mogao odbiti”, otkrio je Škoro.

Tražili ga velikani

“Morate znati da sam ja u tom trenutku mogao birati. Imao sam otvorene pozive Zvezde, Partizana i Hajduka. I svi su nudili otprilike isti novac. Iz Zvezde su poručili – dođi kod nas, dobit ćeš sve što ti nude u Dinamu. Ali meni na kraju nije žao što sam donio ovakvu odluku, jer u Zagrebu sam proveo sjajnu godinu. Igrali smo odlično, uživao sam, fenomenalno su me prihvatili i suigrači i publika”, govori Škoro, kojem je u periodu boravka u Zagrebu susjed bio Dražen Petrović.

 

(dnevno.hr)

Učitaj još novosti