26. 11. 2023 - 23:08
PUČE LJUBAV: Gundoganu već prekipjelo, pakuje kofere i iz...
907
Shares
PUČE LJUBAV:  Gundoganu već prekipjelo, pakuje kofere i iz Barcelone odlazi na najjaču moguću destinaciju

PUČE LJUBAV: Gundoganu već prekipjelo, pakuje kofere i iz Barcelone odlazi na najjaču moguću destinaciju

26. 11. 2023 - 23:08
0
Shares

Njemački reprezentativac Ilkay Gundogan minulog je ljeta u redove katalonskog giganta Barcelone stigao kao slobodan nogometaš.

Gundogan je po isteku svog ugovora kojeg je imao sa Manchester Cityjem, jednostavno odlučio da karijeru nastavi u Španiji i okuša se u nekom novom izazovu.

Međutim, barem za sada, ne ide baš najbolje za iskusnog veznjaka. Čini se da je bivši as ‘Građana’ poprilično razočaran atmosferom koja vlada u svlačionici aktuelnog osvajača La Lige i mentalitetom ovog tima generalno.

Stoga, već se počelo špekulisati o tome da bi vrlo lako ovaj igrač sredine terena mogao mnogo brže od očekivanog napustiti klub, dok su pojedini španski izvori otišli toliko daleko da su poručili kako Gundogan “pakuje kofere”.

Kao naredna destinacija za ovog velemajstora spominje se ona najjača, barem sa finansijskog aspekta. Naravno, radi se o Saudijskoj Arabiji i tamošnjim klubovima koji dovode sve više svjetskih nogometnih zvijezda u Saudi Pro ligu.

Plan je da jedan od narednih transfera bude upravo onaj Gundoganov, a navijače ‘Blaugrane’ bi bez sumnje posebno pogodio odlazak 33-godišnjaka, obzirom da se radi o sjajnom nogometašu, ali i čovjeku koji je tek nedavno stigao u Xavijevu momčad.

(sportam.info)

Učitaj još novosti