26. 11. 2023 - 19:37
POZNATI SPORTISTA IZAZAVAO BURU: Đoković mora da bude...
907
Shares
POZNATI SPORTISTA IZAZAVAO BURU:  Đoković mora da bude suspendovan, odbio je doping test

POZNATI SPORTISTA IZAZAVAO BURU: Đoković mora da bude suspendovan, odbio je doping test

26. 11. 2023 - 19:37
0
Shares

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je doživio  neprijatnost pred meč sa Kameronom Norijem u Dejvis kupu.

Novaka su, što je prilično netipično i ne radi se često, želeli da testiraju na nedozvoljene supastance neposredno pred početak meča, zbog čega se on usprotivio.

Naravno, zbog toga ovih dana trpi žestoke kritike iz svijeta sporta, a sada se oglasio i bivši francuski biciklista Mark Madio koji smatra da bi Novak trebalo da bude suspendovan jer je odbio kompletno testiranje.

- Uvijek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promjeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Meni predstoji vađenje krvi. Nadam se da će promjeniti odluku - rekao je Đoković posle meča sa Norijem u četvrtfinalu.

Madio kaže da niko nema pravo da odbije testiranje, te ističe da postoje dve vrste testiranja, prije i poslije meča.

- Imamo pravilo kontrole prije i poslije takmičenja. Odbio je test prije takmičenja. Ako antidoping telo radi svoj posao, gospodin Đoković mora da bude suspendovan. Odbio je test prije  takmičenja, uradio je jedan poslije. U biciklizmu, podvrgavate se testu, ako odbijete, test je pozitivan. Ako ste pozitivni na testu, kažnjeni ste. Nemate pravo da odbijete testiranje, to je pravilo - rekao je Madio gostujući na "RMC" radiju i dodao:

- U asortimanu doping proizvoda, postoje proizvodi koji se mogu otkriti tokom izuzetno ograničenog vremena. Ako ne obavite provjeru prije početka takmičenja, vrijeme dok se takmičite vam omogućava da eliminišete tragove doping proizvoda. Zbog toga je uvedeno testiranje prije takmičenja. Narealno je da je upozoren. To više nije nasumična provjera.

(kurir.rs)

Učitaj još novosti