24. 11. 2023 - 15:35
KONTAKTIRANA WADA ZBOG MALTRETIRANJA ĐOKOVIĆA NA DEJVIS KUPU:...
907
Shares
KONTAKTIRANA WADA ZBOG MALTRETIRANJA ĐOKOVIĆA  NA DEJVIS KUPU:  Neće proći tek tako

KONTAKTIRANA WADA ZBOG MALTRETIRANJA ĐOKOVIĆA NA DEJVIS KUPU: Neće proći tek tako

24. 11. 2023 - 15:35
0
Shares

Mnogo puta do sada je Novak Đoković dokazao da je “iznad situacije”, da može i mora da se bori sa svim i svačim što dolazi od strane, publike, protivnika, trenera, sudije, ali i svoje glave. Ono što ga je ovog puta iznerviralo jeste doping kontrola jer su se ponovo okomili na njega, a kao što je i sam napomenuo – to nije doživeo nikad.


 Upravo je zbog Novaka i pomenute situacije direktorka ADAS-a doktorka Vesić u petak jutro zvala već u WADA (Svjetska antidoping agencija) kako bi tražila razjašnjenje situacije za sinoć oko doping kontrole jer to nije uobičajen slučaj da se doping kontrola vrši pred meč.


Podsetimo, Dejvis kup reprezentacija Srbije susrela se na završnici Dejvis kupa u Malagi sa bizarnom situacijom. Prvi put u karijeri, reprezentativci su se susreli da im neposredno pre meča doping kontrola uđe u svlačionicu i traži testiranje svih igrača. 

Kako je Novak reagovao?
Ja još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, sledi mi krv. Čovjek u ćošku sjedi, satima me prati. Imao sam raspravu, jer evo za 20 godina i kusur karijere nije mi se desilo da mene doping kontrola, i ne samo mene, izabere. Dobio sam notifikaciju sat i po vremena prije meča. 

Ja imam svoju rutinu i ne treba mi distrakcija. Da mi uzima krv, da razmišljam da li ću moći da dam urin. Potpuno nelogična odluka. Kada sam pričao sa predstavnikom doping agencije, rekli su mi da je razlog bio da će biti jako kasno i da se pruži drugoj reprezentaciji vremena da se više odmori, ali sam im onda rekao da pobjednik večerašnjeg duela ne igra sutra. Uvijek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. 

Šta će to promjeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Meni predstoji vađenje krvi. Nadam se da će promjeniti odluku 

(blic.rs)

Učitaj još novosti