24. 11. 2023 - 14:01
Otac slavnog fudbalera napao Messija: Imao je IRONIČNU poruku...
907
Shares
Otac slavnog fudbalera napao Messija: Imao je IRONIČNU poruku (FOTO)

Otac slavnog fudbalera napao Messija: Imao je IRONIČNU poruku (FOTO)

24. 11. 2023 - 14:01
0
Shares

Nedavno su meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrali Brazil i Argentina, a gosti su slavili sa 1:0 iako je utakmicu obilježio incident na tribinama. Osim toga, tokom prvog poluvremena jako napete utakmice, koju su popratile ružne scene s tribina gdje je policija tukla argentinske navijače pendrecima, došlo je do okršaja između mladog Rodryga i mnogo iskusnijeg Messija.

Navodno je Rodrygo rekao Messiju i saigračima da su kukavice, a ovaj mu uzvratio: "Kako smo mi kukavice? Mi smo svjetski prvaci" . Nakon toga, list Marca je uočio da je Rodrygov otac, Eric Goes, objavio fotografiju na svom Instagramu, te da je imao ironičnu poruku za bivšu zvijezdu Barcelone i PSG-a.

"Mali svetac koji nikada nikome ne pravi probleme... Da li je neko iznenađen?", napisao je Eric Goes uz fotografiju na kojoj Messi napada Rodryga, a ispod nje fotografija na kojoj davi Mathiasa Oliveiru, defanzivca Urugvaja, tokom utakmice koja je odigrana nekoliko dana ranije.  Real Madrid objavio je saopštenje na društvenim mrežama u kojem izražava svoje razočarenje zbog rasnog zlostavljanja koje je pretrpio njihov mladi fudbaler.

Rodryga su napali na društvenim mrežama i vrijeđali ga na rasnoj osnovi, što je nažalost postalo uobičajeno, a već neko vrijeme njegov saigrač, takođe Brazilac Vinicius bori se sa tim.

capture

                                                                                                           Foto: Instagram / Printscreen 

"Rasisti ne spavaju. Moje društvene mreže su pune uvreda i raznih vrsta gluposti. Svi jasno mogu vidjeti. Ako ne radimo šta oni žele, ako se ne ponašamo kako oni misle, ako nosimo nešto što im smeta, ako ne spustimo glave odmah smo napadnuti, ako misle da im ugrožavamo privatnost, odmah kreću u akciju s ovakvim kriminalnim ponašanjem. Na njihovu nesreću - nećemo stati", poručio je Rodrygo.

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti