24. 11. 2023 - 11:43
FK Sarajevo platio REKORDAN iznos kazni: Poslali "VAŽNO...
907
Shares
FK Sarajevo platio REKORDAN iznos kazni:  Poslali

FK Sarajevo platio REKORDAN iznos kazni: Poslali "VAŽNO OBAVJEŠTENJE I MOLBU" svojim navijačima

24. 11. 2023 - 11:43
0
Shares

"Zajedno za Sarajevo", poručuju iz Fudbalskog kluba Sarajevo koji imaju poseban apel za sve svoje vjerne navijače. FK Sarajevo je drastično kažnjeno od strane Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Zadnja kazna podrazumijeva i mogućnost zabrane prisustvovanja navijača na domaćim utakmicama ukoliko se prekršaji ponove.

"Apelujemo na sve navijače da se suzdrže od upotrebe pirotehnike i ubacivanja predmeta na teren kako ne bismo došli u situaciju da igramo utakmice pred praznim tribinama i da se stadion suspenduje na odredjeni period.

Svi smo na istoj strani i želimo podržati naše igrače u ostvarenju zajedničkih ciljeva. Zato uz dlanove, grla i šalove bodri svoj tim na svakoj utakmici. Vidimo se danas na Koševu!", poručeno je s Koševa. Disciplinska komisija FSBiH imala je pune ruke posla zbog nedavnih dešavanja na mečevima Premijer lige BiH, pa je žestoko kaznila nekolicinu timova, među kojima je i FK Sarajevo.

Na razmatranju Disciplinske komisije našao se derbi 13. kola Premijer lige između Sarajeva i Borca koji se igrao 5. novembra, a utakmica na Koševu završena je rezultatom 1:1.

Za delegata je bilo dosta posla, a pojedine stvari našle su se na sjednici Disciplinske komisije. Utakmica je prekidana zbog bakljade navijača Sarajeva, a zabilježen je i trenutak kada su laserom domaćo navijači ometali golmana Borca.

Također, u zapisnik je ušao i detalj nakon završetka utakmice kada su Irfan Peljto i pomoćnici napuštali teren, te su ispraćeni zvižducima, a također i nekoliko predmeta je bačeno prema njima.

Zbog svega toga Disciplinska komisija žestoko je kaznila bordo klub. U pitanju je novčana kazna od 18.000 KM, ali i uslovna kazna od šest mjeseci koja se odnosi na stadion. Naime, ukoliko se u narednih šest mjeseci ponove incidenti na Koševu onda će stadion biti suspendovan, odnosno najmanje jedna utakmica Sarajeva će biti odigrana pred praznim tribinama.

FK Sarajevo protiv FK Tuzla City u 15. kolu
Sarajevo danas dočekuje Tuzla City u 15. kolu Premijer lige, u duelu od 18 sati, pa iz FK Sarajevo od navijača traže da ne prave probleme i da ne kažnjavaju vlastiti klub, što novčano, što činjenicom da bi mogao da igra bez podrške vjernih navijača, a ona je sada itekako potrebna kada se ovaj tim bori za titulu i pokušava sustići vodeći Borac.

Trener Sarajeva Simon Rožman orpezan je pred ovu utakmicu i naglasio je da je Tuzla Citya vomea dobra ekipa.  "Dobra su ekipa, grupa pojedinaca koja ima kvalitet. Čudno je da imaju samo deset bodova. Na nama je opet da budemo oprezni, igrači su toga svjesni i nama je da kao i sve ostale ekipe ne smijemo dozvoliti da se razigraju", rekao je Rožman između ostalog na jučerašnjoj press konferenciji i istakao kako je ekipa svjesna pritiska.

"Pritisak je veliki, ali mi to želimo. Mi smo najveći klub u državi, igrači su svjesni u kakvom se klubu i gdje rade. Želim da smo pošteni i da radimo još više, a svjesni smo i pritiska. Moramo sa tim živjeti."

FK Sarajevo u ovaj meč ulazi sa treće pozicije i 27 osvojenih bodova, dok je Tuzla Citya na 11. poziciji sa deset bodova.

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti