23. 11. 2023 - 23:31
SRBIJA SE PLASIRA MEĐU 4 VELIKA TIMA: Đoković oštro odgovorio...
907
Shares
SRBIJA SE PLASIRA MEĐU 4 VELIKA TIMA:  Đoković oštro odgovorio na provokacije britanskih navijača

SRBIJA SE PLASIRA MEĐU 4 VELIKA TIMA: Đoković oštro odgovorio na provokacije britanskih navijača

23. 11. 2023 - 23:31
0
Shares

Đoković je ovim trijumfom nad Norijem ovjerio plasman Srbije među četiri najbolje ekipe, a reprezentaciji Srbije obezbijedio 1,3 miliona dolara Teniska reprezentacija Srbije pobijedila je Veliku Britaniju (2:0) u četvrtfinalu Dejvis kupa i plasirala se među četiri najbolja tima.

Završni turnir igra se u Malagi. Prvo je Miomir Kecmanović savladao Džeka Drejpera (Jack Draper) sa 2:0, a onda je Novak Đoković sa dva identična seta po 6:4 bio bolji od Kamerona Norija (Cameron Norrie).

Đoković je ovim trijumfom nad Norijem ovjerio plasman Srbije među četiri najbolje ekipe, a reprezentaciji Srbije obezbijedio 1,3 miliona dolara, koliko dobija svaki učesnik polufinala. Nakon što je Đoković pobijedio, davao je izjavu medijima, a sa tribine su ga provocirali britanski navijači. Ometali su ga, dok je govorio, a onda im je on poručio:

- Doviđenja, lijepo spavajte večeras. Morate da imate poštovanja prema drugim ljudima, morate da imate poštovanja prema igračima. Vi budite tihi. Idite kući... Idite kući - poručio im je Đoković.

U borbi za finale Srbija će se susresti sa Italijom. Meč sa Italijanima je na rasporedu u subotu.

 

(avaz.ba)

Učitaj još novosti