23. 11. 2023 - 20:58
KAKAV POTRES U SVIJETU FUDBALA! Poljski novinar iznio TEŠKE...
907
Shares
KAKAV POTRES U SVIJETU FUDBALA! Poljski novinar iznio TEŠKE OPTUŽBE za bh. reprezentaciju

KAKAV POTRES U SVIJETU FUDBALA! Poljski novinar iznio TEŠKE OPTUŽBE za bh. reprezentaciju

23. 11. 2023 - 20:58
0
Shares

Voljom žrijeba, fudbaleri Bosne i Hercegovine igrat će protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine .

To je bio povod da se ukrajinski sportski portal Sport.ua detaljnije pozabavi timom trenera Save Miloševića. I iznijeli su šokantnu činjenicu, pozivajući se na poljskog novinara Pitora Slonku, koji tvrdi da fudbaleri plaćaju nastup u reprezentaciji.

- Gledao sam grupu u kojoj je bila Slovačka. BiH je jako slaba reprezentacija. Jedan njihov igrač mi je rekao da su u velikoj krizi. U reprezentaciji jedino Džeko igra normalno, a ostali moraju platiti 20.000 eura i više da bi igrali. Igrači misle da ako su platili, ne moraju ništa drugo da rade - tvrdi poljski novinar .

Riječ je o ozbiljnim optužbama, a da li će i kako će na njih reagovati Nogometni savez Bosne i Hercegovine ostaje da se vidi.

Polufinale između BiH i Ukrajine igra se 21. marta, a BiH je domaćin. Izrael i Island sastaju se u drugom polufinalu ove serije plej-ofa. Finale će se igrati na terenu pobjednika utakmice Bosna i Hercegovina - Ukrajina, a pobjednik će osigurati plasman na Evropsko prvenstvo.

 

Kurir sport

Učitaj još novosti