23. 11. 2023 - 18:48
NI NAJVEĆI KARAKTER NIJE MOGAO REĆI "NE": Jose Mourinho...
907
Shares
NI NAJVEĆI KARAKTER NIJE MOGAO REĆI

NI NAJVEĆI KARAKTER NIJE MOGAO REĆI "NE": Jose Mourinho najavio neočekivano!

23. 11. 2023 - 18:48
0
Shares

Jose Mourinho je poznat kao jedan od najvećih karaktera i tvrdoglavaca u svijetu fudbala kada su treneri u pitanju. Međutim, ni on kao takav očito nije mogao reći "ne" milionima iz Saudijske Arabije.

Portugalski stručnjak Jose Mourinho trenutno je na klupi Rome. S Vučicom je stigao do trofeja u Konferencijskoj ligi, a igrao je i finale Evropske lige gdje je poražen od Seville. Mnogo se posljednjih sedmica pisalo i pričalo o nastavku njegove trenerske karijere. Sada je i on sam o tome progovorio, te najavio odlazak u Saudijsku Arabiju.

Posebni je istakao da se to neće desiti vrlo brzo, no da sebe vidi u budućnosti u ovoj azijskoj zemlji.

"Mislim da ću jednog dana potpisati u Saudijskoj Pro ligi. Mislim da ću otići i trenirati tamo, da. Ali taj dan neće biti sutra ili prekosutra", rekao je Mourinho u intervjuu za Rai1.  Za očekivati je svakako da, kada ode u Saudijsku Arabiju, preuzme neki od najjačih timova, kao što su Al Hilal, Al Ittihad ili Al Nassr.

Jose Mourinho ranije je odbio ponude iz Saudijske Arabije


Imao je Portugalac šansu da napusti Romu, te da preuzme klub iz Saudijske Arabije, ali nije se odlučio na taj potez.  Navodno mu je ponuđen dvogodišnji ugovor od jednog kluba iz Saudijske Arabije, a zaradio bi čak 120 miliona eura.

Nakon nekog vremena otkriveno je da je taj klub bio Al Ahli, ali nakon što ih je Mourinho odbio zaposlili su Jorgea Jesusa. 

 

(sportsport.ba)

 

 

Učitaj još novosti