22. 11. 2023 - 13:44
DUDIĆ O REPREZENTACIJI BIH : Treba iznijeti neke stvari na...
907
Shares
DUDIĆ O REPREZENTACIJI BIH : Treba iznijeti neke stvari na svjetlost dana…

DUDIĆ O REPREZENTACIJI BIH : Treba iznijeti neke stvari na svjetlost dana…

22. 11. 2023 - 13:44
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine iza sebe ima najgori kvalifikacioni ciklus u historiji. Zmajevi su kvalifikacije za Euro završili sa svega devet bodova, tri pobjede, sedam poraza i tri selektora.

Stanje u reprezentaciji u intervjuu za Mozzart Sport komentarisao je i trener Radničkog Feđa Dudić, a on ističe kako neke stvari treba iznijeti na svjetlost dana.

“Što se tiče reprezentacije BiH, tu je sve u nekom kontrastu. Mijenjaju se stalno selektori i traže dežurni krivci. Primjetan je izostanak tog pozitivnog naboja i takmičarskog žara kod igrača, kakav je recimo prisutan u selekciji Hrvatske. Tome u velikoj mjeri doprinosi i stručni štab svojim izjavama, pa tako imamo selektora koji je pred utakmicu sa Luksemburgom izjavio kako nije sramota izgubiti od takve selekcije.

I onda se dogodi da taj isti Luksemburg djeluje kao Portugal u utakmici sa nama. Postoji naravno još uvijek nada u taj martovski baraž, ali do tada mora da se promijeni ta negativna klima u i oko reprezentacije. Mora ponovo da se stvori zajedništvo između igrača, navijača i nacionalnog saveza kao što je to bio slučaj onda kada smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Ja ću naravno nastaviti da vjerujem i navijat ću kao i do sada, ma ko bio selektor, ali jednostavno treba neke stvari iznijeti na svjetlost dana zarad sveopšteg boljitka”, rekao je Feđa Dudić

 

(n1info.ba)

Učitaj još novosti