21. 11. 2023 - 22:28
UZALUD JE SVE ŠTO JE DO SADA RADIO! Tottenhamu prijeti...
907
Shares
UZALUD JE SVE ŠTO JE DO SADA RADIO! Tottenhamu prijeti nezapamćen broj oduzetih bodova , evo i zbog čega

UZALUD JE SVE ŠTO JE DO SADA RADIO! Tottenhamu prijeti nezapamćen broj oduzetih bodova , evo i zbog čega

21. 11. 2023 - 22:28
0
Shares

Samo nekoliko dana nakon što je Evertonu oduzeto deset bodova zbog kršenja finansijskog pravilnika, sa sličnom kaznom bi se mogao suočiti i londonski Tottenham koji bilježi zapažen početak sezone.

Kako prenosi Times, Tottenham bi trebao biti kažnjen zbog transfera svog legendarnog nogometaša Jermainea Defoea iz januara 2008. godine, u kojem je učestvovao nelicencirani agent Mitchell Thomas.

Defoe je prije skoro 16 godina iz Tottenhama prešao u Portsmouth u za 9,3 miliona eura, a tek je sada otkriveno da su ‘Spursi’ tada imali posla s Thomasom, koji je radio na transferu.

Zbog toga je Nogometna asocijacija Engleske spremna preispitati sve što se dešavalo u januaru 2008. godine, pregledat će se dokazi i izvjesno je da će konsekvence snositi sve tri strane uključene u transfer, dakle – Tottenham, Portsmouth i Defoe.   nteresantno je i da se Defoe već u januaru 2009. godine iz Portsmoutha vratio u Tottenham za čak 16,4 miliona eura te je tako londonski klub na njemu izgubio oko 7 miliona eura za manje od godinu.

Zbog identične situacije s nelicenciranim agentom je prije nekoliko godina s deset oduzetih bodova kažnjen Luton, današnji član Premiershipa.

Trenutno je momčad Angea Postecogloua četvrtoplasirani tim na tabeli Premiershipa s 26 bodova, a oduzimanje istih bi joj nanijelo težak udarac u borbi za plasman u evropska takmičenja.

 

(sportam.info)

Učitaj još novosti