21. 11. 2023 - 12:06
VOZAČI FOMULE 1 U UZBUDLJIVOJ UTRCI: Hovercraftima u pustinji...
907
Shares
VOZAČI FOMULE 1 U UZBUDLJIVOJ UTRCI:  Hovercraftima u pustinji Nevade

VOZAČI FOMULE 1 U UZBUDLJIVOJ UTRCI: Hovercraftima u pustinji Nevade

21. 11. 2023 - 12:06
0
Shares

Prije početka trkačkog vikenda Formule 1 u Las Vegasu održana je još jedna runda izuzetno zanimljivog takmičenja (Un)serious Race Series između vozača Oracle Red Bull Racinga i AlphaTaurija.
F1 zvijezde Red Bull Racinga, Max Verstappen i Sergio Perez te vozači AlphaTaurija, Daniel Ricciardo i Yuki Tsunoda, ovog puta su se našli u pustinji Nevade, gdje su se tokom takmičenja pod nazivom "(Un)serious Race Series: Revving Up the Desert Dust" utrkivali hovercraftima, odnosno lebdjelicama sa po dva sjedišta.

Iako je riječ prije svega o zabavi, F1 vozači su ipak itekako kompetitivni kao i na stazama kojim voze bolide tokom sezone. Prije nadmetanja su razgovarali o strategijama, a potom su testirali svoje vještine u vožnji hovercrafta dužine četiri metra i snage 26,5 KS.

download-27

Daniel i Yuki, koji su u takmičenju mini čamcima u Miamiju bili na suprotnim stranama, ovog puta su činili fantastičan tandem u vožnji hovercrafta. Max i Checo su pobijedili u prvom izazovu te su pružali dobru borbu do samog kraja, ali su ipak vozači AlphaTaurija na kraju slavili trijumf ukupnim rezultatom 2:1.

(sportsport.ba)

 

 

 

Učitaj još novosti