21. 11. 2023 - 09:17
REBROV KOMENTARISAO NEDOSUĐENI PENAL ZA NJEGOVU UKRAJINU: ...
907
Shares
REBROV KOMENTARISAO NEDOSUĐENI PENAL ZA NJEGOVU UKRAJINU:

REBROV KOMENTARISAO NEDOSUĐENI PENAL ZA NJEGOVU UKRAJINU: "Po mom mišljenju..."

21. 11. 2023 - 09:17
0
Shares

Selektor Ukrajine Serhij Rebrov imao je poprilično diplomatskli odgovor na pitanje o kontroverznom momentu u posljednjim trenucima protiv Italije, kada je mogao, a nije, španski sudija svirati penal za Ukrajinu.
Italija je u Leverkusenu gostovala Ukrajini, te se sa 0:0 plasirala na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, dok je Ukrajina prisiljena da kroz baraž traži svoje mjesto na Euru.

No, malo je nedostajalo da Ukrajinci dođu do direktnog plasmana na EP i po mnogima se to trebalo dogoditi jer je Bryant Cristante zakačio Mykhaila Mudryka za skočni zglob, ali sudija Jesus Gil Manzano samo je odmahnuo rukom. Pošto postoji VAR, mnogima nije jasno zbog čega ga nisu pozvali da naknadno pogleda ovu jako spornu situaciju.

“Mislio sam da je penal, ali postoji sudija i VAR, nismo mi ti koji odlučujemo. Sudija nije pozvan da provjeri snimak”, rekao je selektor Ukrajine Rebrov.
Po mom mišljenju, to je bio penal. VAR nije smatrao prikladnim pozivati ​​sudiju ispred ekrana, mi tu ništa ne možemo", dodao je bivši reprezentativac Ukrajine.
Što se samog meča tiče, Italija je imala bolju igru u prvom poluvremenu uz nekoliko prilika, ali je Ukrajina snažno napala u završnici.

ukrajinciveca

“Bila je to teška utakmica od samog početka. Prije svega smo u prvom poluvremenu radili defanzivno, a onda smo počeli više pritiskati i kontrirati. Momci su bili tužni u svlačionici, razgovarao sam s njima, bila je to dobra predstava.”

Ukrajinci unatoč ratu bez poraza, čeka ih baraž
Uprkos tome što su zbog rata u Ukrajini sve svoje 'domaće' utakmice morali igrati na neutralnom terenu, tim je završio grupnu fazu bez poraza u ovim utakmicama.

“Svakako nije bilo lako, ali smo uvijek obavljali svoju dužnost i trudili se da damo najbolje što smo mogli. Na stadionu je bila divna atmosfera i Italijani su nam, kako na terenu tako i na tribinama, ukazali veliko poštovanje.”

(sportsport.ba)

 

 

Učitaj još novosti