20. 11. 2023 - 09:06
MLADI BH REPREZENTATIVAC SRETAN ZBOG SRBIJE,A ZATIM PORUČIO: ...
907
Shares
MLADI BH REPREZENTATIVAC SRETAN ZBOG SRBIJE,A ZATIM PORUČIO:

MLADI BH REPREZENTATIVAC SRETAN ZBOG SRBIJE,A ZATIM PORUČIO: "Za BiH dajem sto posto"

20. 11. 2023 - 09:06
0
Shares

Mlada reprezentacija naše zemlje prije par dana slavila je na Kipru 2:1 te tako osvojila prve bodove u kvalifikacijama. Naši momci nakon pobjede nisu skrivali radost, čak naprotiv, a među nadama bh. nogometa nije bio Mladen Cvjetinović, član njemačkog FC Ingolstadt 04.
On je propustio ovo okupljanje zbog teže povrede koja će neko vrijeme odvojiti od zelenog terena, ali nije propustio priliku da čestita reprezentaciji Srbije plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija je to učinila nakon 24 godine i jasno je da je u komšiluku veliko zadovoljstvo, te ni sam bh. reprezentativac nije propustio priliku da čestitam Orlovima. Brzo su to 'upratili' njegovi pratitelji na društvenim mrežama, što je izazvalo brojne komentare.

Kada je shvatio šta je učinio, ovaj rođeni Berlinac se odlučio oglasiti i objasniti situaciju. Naveo je da je to učinio zbog dobrog prijatelja.

"Ćao narode, kako ste maloprije primijetili, postavio sam na Instagram da se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo. Na taj story nisam ništa loše mislio, ni namjeravao. Pošto imam rodbine isto u Srbiji i po cijeloj bivšoj Jugoslaviji i pošto moj dobar prijatelj Lazar Samardžić, s kojim sam odrastao u Berlinu, igra za Srbiju, htio sam da mu čestitam. Kako sam u socijalnim medijima primijetio, došlo je do iritacije zbog mog čestitanja.

capture

Zbog toga hoću da vam objavim da dajem 100% od sebe za našu zemlju BiH i reprezentaciju i da volim našu zemlju. Nisam htio nikoga da s time iznerviram. Želim vam lijepo veče. Vaš Mladen", napisao je mladić koji ima sedam nastupa za A reprezentaciju naše zemlje.

Svakako Cjetinović nije prvi, ali sigurno ni posljednji bh. reprezentativac koji se raduje uspjesima naših komšija. Pojedini to i ne kriju, dok postoje oni koji su sasvim iskreni, ali to ipak zadrže za sebe.

Mnogima su naše reprezentativne selekcije tek rezervne opcije, o čemu je nedavno za SportSport.ba govorio upravo selektor mlade reprezentacije Igor Janković.

"Ponavljam opet, imamo dosta igrača koji žele preko reprezentacije Bosne i Hercegovine da sebi dignu cijenu, te da nađu svoje mjesto u ligama, a ne dobijaju poziv od tih kvalitetnijih reprezentacije gdje žive. Dakle, bez dlake sam na jeziku, žele podići sebi cijenu, a veliko je pitanje kolika je ta ljubav prema državnom dresu i grbu iskrena i realna. To je ono što nama selektorima otežava put pri samom odabiru igrača."

Janković je tu prije svega mislio na Zinedima Smajlovića koji nastupa za mladi tim italijanskog Leccea, a dobio je poziv naše zemlje, no kasnije odlučio igrati za Švedsku.

I tako će sigurno biti i u budućnosti. Pojedini će igrati srcem sa željom da obraduju naciju, dok će oni drugi mladu reprezentaciju iskoristiti kako bi došli do dresa A selekcije neke od reprezentacija iz komšiluka.

(sportsport.ba)

 

 

Učitaj još novosti