19. 11. 2023 - 15:06
CILJ IPAK NIJE ISPUNJEN: Sinoć su se plasirali na EURO, a već...
907
Shares
CILJ IPAK NIJE ISPUNJEN: Sinoć su se plasirali na EURO, a već danas žele da smijene selektora!

CILJ IPAK NIJE ISPUNJEN: Sinoć su se plasirali na EURO, a već danas žele da smijene selektora!

19. 11. 2023 - 15:06
0
Shares

Jedna od selekcija koja je obezbijedila direktan plasman na EURO je Švicarska. Ipak, već danas se spominje kako bi selektor Murat Yakin mogao postati bivši. Sinoć su se u okviru 9. kola kvalifikacija za EURO sastali Švicarska i Kosovo. Konačan rezultat glasio je 1:1. 

Vargas je doveo Švicarsku u prednost na startu drugog poluvremena. Konačan rezultat je postavio Hyseni u 82. minuti meča.

Znači to ujedno i da se Švicarska plasirala na Evropsko prvenstvo, dok je ovim remijem priča za Kosovo i zvanično završena i mogu se već lagano okretati Ligi nacija koja počinje za 10 mjeseci. U posljednjem kolu Švicarska će gostovati Rumuniji koja je sinoć pobjedom protiv Izraela obezbijedila plasman na EURO, ali situacija u Švicarskoj ipak nije bajna. Trese se stolica selektoru Muratu Yakinu. Novinari portala sport.ch naveli su da je sportski učinak razočaravajući, iako je plasman osiguran prije posljednjeg kola.

"U ovoj grupi cilj je trebao biti ulazak u prvi šešir, završivši kao jedan od pet najboljih pobjednika grupe", napisali su.

Nadalje, isti portal je iznijo ideju da će posao Murata Yakina biti u opasnosti ako ne pobijedi Rumuniju. Jedno je sigurno: ako švicarska reprezentacija ne osvoji grupu u utorak, ostvarit će samo polovicu svog cilja, uprkos kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a fotelja nacionalnog selektora bi se još više zaljuljala", dodali su.

Lucien Favre, Alain Geiger i Mauro Lustrinelli već se dovode u vezu s Yakinovim nasljednikom. Sve u svemu, ostaje nam da vidimo šta će biti od svega.

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti