17. 11. 2023 - 19:51
NEĆE DUGO BITI BEZ POSLA! Bjelica dobio poziv da iz pepela...
907
Shares
NEĆE DUGO BITI BEZ POSLA! Bjelica dobio poziv da iz pepela podigne rekordera po broju titula sve atraktivnije lige

NEĆE DUGO BITI BEZ POSLA! Bjelica dobio poziv da iz pepela podigne rekordera po broju titula sve atraktivnije lige

17. 11. 2023 - 19:51
0
Shares

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica završio je avanturu u Turskoj gdje je trenirao momčad Trabzonspora, ali po svemu sudeći, neće dugo biti bez posla.

Bjelica se povezivao i sa nekoliko klubova iz Hrvatske, ali je ipak izvjesno da će naredni angažman imati nešto dalje od domovine. No, ne toliko daleko.

Naime, mediji iz Austrije prenose kako je Bjelica glavni kandidat da iz pepela podigne momčad Rapida iz Beča koja je u izuzetno lošoj formi.

Rapid je rekorder po broju titula u ovoj sve atraktivnijoj evropskoj ligi, no, trenutno zauzima tek osmu poziciju na tabeli i uprava opravdano želi adekvatno reagovati.

Bjelici nije uspjela rekonstrukcija u Turskoj iz koje je u konačnici otišao na neslavan način, ali njegov trenerski kvalitet čini se da nije upitan u Beču.

Vrijedi napomenuti da je hrvatski strateg sa svojim timom iz Turske otišao bogatiji za skoro dva eura, a očekuje se da u istom sastavu stignu da spašavaju stanje u Austriji.

52-godišnjak je pored Turske najveći trenerski uticaj imao u domovini gdje je predvodio Osijek i Dinamo. Između ostalih država, radio je i u Italiji gdje je bio na kormilu Spezije.

(sportam.ba)

Učitaj još novosti