12. 11. 2023 - 20:20
Druga strana Edina Džeke: Dao je kapitensku traku Tadiću,...
907
Shares
Druga strana Edina Džeke: Dao je kapitensku traku Tadiću, zatim su počeli da rade živci...

Druga strana Edina Džeke: Dao je kapitensku traku Tadiću, zatim su počeli da rade živci...

12. 11. 2023 - 20:20
0
Shares

Edin Džeko je ljutito reagovao nakon što je zamijenjen u finišu utakmice protiv Adanaspora. Igrao je Dijamant vrlo dobar meč, imao je niz prilika, ali nije uspio pronaći put do mreže i trener Ismail Karta ga je zamijenio u finišu susreta.

Fenerbahce je treći meč u nizu ostao bez pobjede nakon što je odigrao 0:0 na neugodnom gostovanju kod Adanaspora.

Džeko je bio starter sa kapitenskom trakom, ali nije imao svoj dan pošto nije uspio pronaći put do mreže.

U finišu prvog poluvremena imao je bh. golgeter stopostotnu šansu, ali je loše šutirao iz izgledne pozicije te mu je domaći golman Ozbir to odbranio.

Promašio je Džeko izglednu šansu i u 53. minuti. Išao je ka golu Adane, izbacio jednog igrača i umjesto da šutira pokušao i drugog, vratio loptu do saigrača koji se spetljao i propala je sjajna šansa.

Kartal je odlučio da zamijeni kapitena bh. reprezentacije u 84. minuti kada je priliku za igru dobio Batshuayji.

Prilikom izlaska iz igre Džeko je predao kapitensku traku Dušanu Tadiću te je odmahnuo rukom i nešto dobacio. Scenu pogledajte ovdje.

Kada je napuštao teren djelovao je ljutito, a nije se uopšte pozdravio sa trenerom. I na klupi je snimljen kako nešto dobacuje.

Niti jedan igrač ne voli da bude zamijenjen, izuzetak nije ni Džeko, međutim iskusnog golgetera definitivno nismo navikli vidjeti u ovakvim situacijama.

Tako je Džeko ostao na cifri od 10 golova u prvenstvu, dok Fenerbahce nije u potpunosti iskoristio poraz Galatasaraya od Hatayspora sa 2:1.

Stanje na tabeli je takvo da Fenerbahce i Galatasaray nakon 12 odigranih mečeva imaju identičan bodovni učinak. Oba kluba su skupila po 31 bod.

Učitaj još novosti