10. 11. 2023 - 07:59
I TO JE MOGUĆE U BH. SPORTU! Obrazloženje za kaznu kakvo ne...
907
Shares
I TO JE MOGUĆE U BH. SPORTU! Obrazloženje za kaznu kakvo ne pamti bh. rukomet :

Nesvakidašnja kazna

I TO JE MOGUĆE U BH. SPORTU! Obrazloženje za kaznu kakvo ne pamti bh. rukomet :"Neprepoznatljiv dres"

10. 11. 2023 - 07:59
0
Shares

Rukometaši visočke Bosne tužni su se vratili iz Gornjeg Vakufa Uskoplja. Poraženi su 28:27, a ističu da je slavila sretnija ekipa, te da je publika mogla vidjeti dvije borbene ekipe. Imali su i zamjerki na suđenje, a posebno na kaznu koju su dobili za ovaj meč, a koja je svakako nesvakidašnja, iako je u bh. sportu sve moguće.

Naime, delegat meča Štitkovac je naveo da se RK Bosna Ekoenergija kažnjava sa 50,00 KM, a kao razlog naveo je to da je jedan igrač Bosne imao neprepoznatljiv broj na dresu.

"Vjerovatno napisan naopako, a vodi se kao broj 55. U skladu sa članom 29. i članom 114. Propozocija takmiečnja RS FBiH RK Bosna Visoko izriče se kazna od 50,00 KM.

Obavezni su izmiriti kaznu po prijemu računa", navedeno je iz RS FBiH.

Iz Bosne se našalili sa delegatom i naveli da je ustanovio veoma bitnu stvar za razvoj bh. rukometa.

Treba istaći da je prije meča sa RK Sloga, RK Bosna kažnjen i zbog zapaljene baklje navijača sa 500,00 KM. U Bosni su razočarani, sigurno su da su prava 'meta' službenih lica, dok se drugom timova brojne stvari 'pregledaju kroz prste.

Da li Savez na ovaj način pokušava da preživi te kaznama klubova puni kasu, svakako se da raspravljati. Kvaliteta rukometa ionako nikome i nije bitan.

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti