03. 11. 2023 - 13:05
Francis Ngannou ostaje u boksu: Već poznat i naredni protivnik?
907
Shares
Francis Ngannou ostaje u boksu: Već poznat i naredni protivnik?

Francis Ngannou ostaje u boksu: Već poznat i naredni protivnik?

03. 11. 2023 - 13:05
0
Shares

Kamerunsko-francuski borac Francis Ngannou oduševio je svijet predstavom u boks meču protiv Tysona Furyja koji se 28. oktobra održao u Saudijskoj Arabiji.

Fury je ostvario pobjedu podijeljenom i kontroverznom sudijskom odlukom, no mnogi smatraju da je Ngannou bio bolji bokser koji je zadao daleko više štete protivniku. 

Iako za to nije nagrađen pobjedom, činjenica da je u svom bokserskom debiju protiv najboljeg boksera svijeta pružio takav otpor itekako mu je podigla ionako visok rejting. 

To je rezultiralo i špekulacijama o njegovom narednom protivniku i meču koji bi, po svemu sudeći, ponovo mogao biti u ringu, a ne oktagonu. 

Ngannouov menadžer Marquel Martin istakao je da je naredni protivnik njegovog klijenta 90% Anthony Joshua. 

- Već smo 90% sigurni s kim će se Francis iduće boriti. Postoji nekoliko opcija o kojima razgovaramo već neko vrijeme, a ono što je najsvježije jest borba protiv Anthonyja Joshue. Razgovarali smo i s Wilderom, a tu je, naravno, ponovno i Fury. U ovom trenutku bi Joshua mogao biti odgovarajuća opcija. Eddie Hearn, kojeg jako poštujem, smatra da bi se ova borba mogla organizovati, rekao je Martin u "The MMA Houru".

- Lično mislim da je to vrlo lagan posao za Francisa. Mislim da Anthony Joshua gotovo sigurno ne želi ovu borbu. Francis je sportista i takmičar, a s druge strane sigurno želi dokazati svijetu da predstava protiv Furyja nije bila slučajna i da ga može ovog puta i nokautirati, rekao je Martin. 

Učitaj još novosti